DOLAR 32,5715 % 0.25
EURO 35,0004 % 0.05
GRAM ALTIN 2.451,69 % 0,63
ÇEYREK A. 4.008,51 % 0,63
BITCOIN 64.357,99 0.032
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE 75 TIR YARDIM

Son Güncelleme :

10 Mart 2016 - 16:33

/ kez okundu.
BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE 75 TIR YARDIM
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Yardım Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri Bayırbucak Türkmenlerine Yardım kampanyası kapsamınca toplanan 28 tır yardım kafilesi yola çıktı. Kampanya kapsamında gönderilen tır sayısı 75’e yükselirken, bu sayının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Yardım kafilesinin yola çıkışı için Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde düzenlenen törene İl Müftüsü Muhammet Gevher, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Adnan Alagöz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ, Zabıta Daire Başkanı Eyüp Karataş, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Hasan Balbaba ile şube müdürleri, Hayrat Vakfı gönüllüleri, Sosyal Yardım Hizmetler Şube Müdürlüğü personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, yardım kampanyasından beklenenin çok üstünde bir katılım gördüklerini ifade ederek: “Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz için Hayrat Vakfı ile ortaklaşa düzenlediğimiz kampanyamızın başlangıcında sembolik bir rakam koyarak Kahramanmaraş’ın plaka kodu olan 46 sayısını belirlemiştik. Bugün ki göndereceğimiz 28 tırla birlikte bu sayı 75’e yükseldi. Yardımsever Kahramanmaraş Halkı’nın sanayici ve işadamlarımızın destekleri devam ediyor. Bu şekilde devam ederse bu sayı daha da yükselecektir. Kahramanmaraşlı sanayici ve işadamlarımız başta olmak üzere tüm Kahramanmaraş il genelinden çok büyük yardımlar geldi. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

İlkini 5 Şubat 2016 tarihinde 4 tır olarak başlattığımız kampanyamızda ikinci sevkiyat 12 Şubat 2016 tarihinde 36 tır, üçüncü sevkiyat 19 Şubat 2016 tarihinde 7 tır ve dördüncü sevkiyatta bugün 28 tır olmak üzere toplam 75 tıra ulaştı.

Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz en ücra mahallelere kadar adeta bir seferberlik halinde Suriyeli Müslüman kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın yanlarında olduklarını göstermişlerdir. Bu vesile ile emeği geçen bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Daha sonra Hayrat Vakfı adına konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Ahmet Başçı, Hayrat İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği olarak, Suriyeli mülteciler için okul açtıklarını söyledi.

Başçı yaptığı konuşmada: “ Türkiye’de ilk muhacir okulunu açmak Hayrat İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilciliğine nasip oldu. Bununla birlikte muhacir Kız Lisesi, erkek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi olmak üzere 4 okulumuz Kahramanmaraş’ımızda eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Yine Hayrat İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği olarak savaşın başından bu yana Suriye’deki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Onikişubat Belediyemiz ve kendi destek ve gayretlerimizle bugüne kadar 90 tır yardımı Suriye’ye ulaştırmış bulunmaktayız.

Bu vesile ile kampanyamıza destek veren başta Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, büyükşehir belediyemiz personellerine, kaymakamlıklarımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimize, ilçe belediye başkanlıklarımıza, okul müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize ve tüm Kahramanmaraş Halkına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher, bereket duası yaptı ve tırlar yola çıkarıldı.

Toplam Çıkarılan  75 tırın muhteviyatı:  19 tır giyim, 15 tır muhtelif gıda ve giyim, 10 tır gıda kolisi, 9 tır un, 5 tır kömür,  5 tır battaniye, 4 tır ev eşyası, 3 tır yatak, 3 tır ayakkabı, 1 tır çocuk gıdası,  1 tır et konservesi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.