DOLAR 32,4071 % 0.22
EURO 35,1035 % -0.05
GRAM ALTIN 2.326,45 % 0,26
ÇEYREK A. 3.803,75 % 0,26
BITCOIN 2.297.196 -0.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Babalarının organlarını bağışladılar!

Son Güncelleme :

26 Haziran 2015 - 7:09

/ kez okundu.
Babalarının organlarını bağışladılar!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta evinde geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gereçleşen 83 yaşındaki Hasan Gözlügöl’ün organları çocukları tarafından bağışlandı.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale’nin girişimleriyle Gözlügöl’ün ailesi organları bağışlama kararı aldı. Operasyonu gerçekleştiren Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Karaciğer Transplantasyon Ünitesi Tıbbi Sorumlusu Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu, özellikle kadavradan organ bağışının azlığına dikkat çekerek, tüm insanları organ bağışı yapmaya davet etti. Bülbüloğlu, “Ülkemizde organ bağışı çok iyi bir yere geldi. Belirli bir seviyeye geldik ama tek eksiğimiz donör. Canlı donör oldukça fazla ama kadavra donöründe maalesef ülkemizde bir sıkıntı var. Merhumun yakınları meseleyi kavradığından dolayı ve önemini bildiği için hastalarının organlarını bağışladı. Onları tebrik ediyoruz çünkü onlar birer kahraman” dedi.

Organ nakli konusunda bilgi veren Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale ise, “Beyinde meydana gelen kanama sonucu hastanemize yatmıştı. Durumu giderek kötüleşti. ve beyin ölümü gerçekleşti. Bizde yakınlarıyla görüştük ve sağ olsunlar büyük bir fedakarlık gösterdiler. Hastalarının organlarını bağışladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hastamızın karaciğeri şimdi Malatya’da bulunan bir hastamıza nakil edilecek” dedi.

Organ bağışını yapan Hasan Gözlügöl oğulları Güneş ile Salman Gözlügöl, “Bir insan ölürken diğer bir insan yeniden hayata bağlanmasına vesile olmak mutluluk verici” diye konuştular.

Organ bağışlarının alınmasının ardından Hasan Gözlügöl’ün cenazesinin, ailesi tarafından teslim alınarak aile mezarlığında toprağa verildiği öğrenildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.