DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor

Son Güncelleme :

24 Ağustos 2016 - 9:41

/ kez okundu.
Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

IPA kapsamında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımı sürecinde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Karşılıklı Proje Anlaşması çerçevesince; finansmanının %85’i Avrupa Birliği, % 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, % 9’u da KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmakta olan Kahramanmaraş Su ve Atıksu Projesinde betonarme inşaat çalışmalarında %46’lık fiziki gerçekleşme sağlandı.
Yapımına 2015 Yılı Eylül ayında başlanılan Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatında büyük aşama kaydedildi. Giriş yapısı ve pompa istasyonu, kum ve yağ tutucu, ön çökeltme havuzları, ön çökeltme dağıtım yapısı, anaerobik havuz, havalandırma havuzu, havalandırma havuzu dağıtım yapısı, atölye binası, yoğunlaştırma havuzu, çamur çürütücü yapıları, son çökeltme havuzu ve son çökeltme havuzu dağıtım yapısı olmak üzere ünitelerde inşaat çalışmaları sürüyor. Çalışmaların 2017 Yılı Eylül ayında bitirilmesi hedefleniyor.
Altunok, Atık Su Arıtma Tesisinde Çalışmaları İnceledi
KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, Atık Su Arıtma Tesisinde yüklenici ve müşavir firma yetkilileriyle bir araya geldi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Altunok, toplantının ardından sahada çalışmaları inceledi. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Altunok, şunları kaydetti: ‘’ Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde Kahramanmaraş’ın altyapı sorunlarını çözmek için gayret veriyoruz. Bu kapsamda Geleceğe Yaşanılabilir Bir Kahramanmaraş bırakmak amacıyla Atıksu Arıtma Tesisleri İnşa ediyoruz.Üç ilçemizde Atık Su Arıtma Tesislerimiz tamamlanarak işletmeye alındı. Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisimizin de yapım çalışmaları devam ediyor. Bugün itibariyle betonarme çalışmalarında % 46, iş genelinde ise %25’lik gerçekleşme söz konusu. Çalışmaların 2017 Eylül ayında bitirilmesini hedefliyoruz.’’

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.