DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.118.846 2.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Adli Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

Son Güncelleme :

01 Eylül 2016 - 11:18

/ kez okundu.
Adli Yıl Açılış Töreni Düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Adli Yıl açılış töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta Adli Yıl açılış töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Barosunca adliye bahçesinde yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Vahdettin Özkan, konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızlı bir şekilde refleks gösteren yargı mensuplarına şükran borçlu olduğunu belirtti.

Yeni Adli Yıl’da hukuk sisteminin daha çok gelişmesi ve insanların hukuk sisteminden mutlu olması dileğinde bulunan Özkan, şöyle konuştu:

“15 Temmuz’da demokratik sistemimizi yok etmek, insanlarımızın özgürlüklerini ortadan kaldırmak, sadece kamu yönetimini ele geçirmek değil, aynı zamanda insanların düşüncelerinin üzerinde bir vesayet oluşturmak istendi. Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olmayan insanlara hayat hakkı tanımayacak bir terörist girişim karşısında en hızlı, en nitelikli refleksi gösteren yine yargı camiası olmuştur. Hakim ve savcılarımıza bu yönüyle şükran borçluyuz.”

Başsavcı Yazıcı ve Baro Başkanı Bağcı’nın konuşması

Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı da 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin topyekün bir karşı duruşla FETÖ hainlerine unutamayacakları bir ders verdiğini söyledi.

Darbe girişiminin ardından adalet camiasının sergilediği dik duruşla tüm devlet kurumlarına örnek olduğunu dile getiren Yazıcı, “FETÖ ile mücadele anlamında öncü bir tutum sergilenmiştir. Adalet mekanizması bir cerrah hassasiyetiyle toplumun tüm katmanlarına yayılmış bu hain yapıyı açığa çıkarmak, deşifre etmek ve adalet önünde hesap vermelerini sağlamak adına gece gündüz demeden varını yoğunu ortaya koymaktadır. Bugüne kadar 676 kişiye FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibat ve iltisakları dikkate alınarak örgüt üyeliği ve sair eylemleri nedeniyle adli işlem yapılmış, bunlardan 325 kişi tutuklanmış, 233 kişi adli kontrolla serbest bırakılmış, 113 kişiyse ifadelerinin alınmasını müteakiben serbest bırakılmışlardır. Soruşturmalar tüm hızıyla devam etmekte olup, bu yapıyla örgütsel bağı bulunan son kişi tespit edilip adalet önüne çıkartılıncaya kadar da devam edecektir.” diye konuştu.

Baro Başkanı Vahit Bağcı da 15 Temmuz gecesi ülkenin bir darbe girişimi ve tarihinin sivillere yönelik en büyük terör saldırısını yaşadığını anlatarak, zorlu bir demokrasi testinden geçildiğini söyledi.

Darbe girişimi başarılı olsaydı, ülkede işgallerin de yaşanacağını belirten Bağcı, şunları kaydetti:

“Şükür ki bu süreç Türk milletinin cesareti ve kahramanca karşı koyuşuyla bertaraf edildi. Milletin bu tutumunun yanında Cumhurbaşkanımızın, hükümet ve siyasi partilerin kararlı tavırları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir kısmının bu hareketi desteklememesi ve harekete karşı çıkması, polisin ağır kayıplara rağmen meşru hükümetin yanında durması ve medyanın demokrasiden yana tavır alması gibi birçok sebepten girişim başarısızlığa uğramıştır.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.