DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

YKS Kahramanmaraş 1’incisi Simya Kolejinden!

Son Güncelleme :

17 Temmuz 2019 - 16:10

/ kez okundu.
YKS Kahramanmaraş 1’incisi Simya Kolejinden!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın eğitimde parlayan yıldızı Simya Koleji, bugün açıklanan Yüksek Öğretim Kurumları sınavı sonuçlarına göre Kahramanmaraş’ta il birincisi Türkiye genelinde 112’ncisi çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

Simya Eğitim Kurumları Kahramanmaraş il birincisi, il ikincisi, il üçüncüsü ve Türkiye genelinde derece yapan 43 öğrencisi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap: ““2018-2019 YKS sınav sonuçları bugün itibarıyla açıklanmıştır. Ülkemize, şehrimize, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Simya eğitim kurumları açıldığı günden bu zamana kadar Kahramanmaraş’ın eğitimine farklı kazanımlar edindirdi. Akademik başarının yanı sıra, spor, sanat, dil ve değerler anlamında çok güzel yerlere geldi” ifadelerine yer verdi.

Kasap, konuşmasının devamında: : “Öğrencilerimiz bu sınav sonucunda güzel dereceler elde etti. Hem bireysel hem de kitleselde önemli yerlere geldim. Enes Karaca öğrencimiz Türkile112’cisi Kahramanmaraş il birincisi oldu. Hüseyin Çivi öğrencimiz sayısal puan türünde Kahramanmaraş ikincisi Türkiye 229’uncusu oldu. Zeynep Çakır öğrencimizde eşit ağırlık alanında 426’ıncı oldu. İlk binde 16 öğrenci, ilk 10 binde 43 öğrenci, simya eğitim kurumlarında derece yaptı.

Bu başarı gerçekten kolay olmuyor. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz gece gündüz çalışaraktan bu güzel sonucu ve güzel tabloyu bize sundular. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Simya Eğitim Kurumlarını açarken akademik başarının yanı sıra diğer alanlarda da çok güzel sonuçlar çalışmalar yaptık. Tabi ki bu başarılar bireyselde yeterli ama kitleselde yeterli değil. Daha güzel sonuçlar olabilir mi? Olur. Kahramanmaraş’ımız Türkiye’nin en güzel şehri. Ekonomik anlamda Türkiye 16’ıncısı, eğitim anlamında LGS ve YKS’de istediğimiz yerde değiliz. Hep beraber sadece, MEB, öğrenci ve öğretmenin değil herkesin eğitime el uzatması gerek. Topyekûn bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor.

Simya tarihi olan bir kurum. 2001 yılında biz Simya Eğitim Kurumlarının tohumlarını atmıştık. 2015 yılında bu tohumlar filiz vermeye başladı. Bundan dolayı tarihimiz var. Tarihiniz olduğu zamanda zaten geleceğe güvenle bakarsınız. İnsanların güvenini asla boşa çıkarmadık. Ekibimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle günden güne büyüyor, günden güne de tarih yazmaya devam edeceğiz” dedi.

Simya Eğitim Kurumu öğrencileri Türkiye’de ilk binde 10, ilk on binde ise 43 öğrencisi ile derece elde etti. Simya öğrencilerinden Enes Karaca YKS’de İl 1’incisi, Türkiye 1122ncisi, Hüseyin Çivi İl 2’ncisi, Türkiye 229’uncusu olurken İlk binde 16 öğrenci, ilk on binde 43 öğrenci Simya Eğitim Kurumlarından çıktı.

Kahramanmaraş İl 1’incisi Enes Karaca: “Dışarıdan bakınca gerçekten zor gibi duruyor ama disiplinli çalışma ile gerçekten çok kolay. Gerçekten hocalarımız ve idarecilerimiz çok yardımcı oldular. Okulun ve kursların bana çok şey kattığına inanıyorum. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.