DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Yazar Kızıltepe, ‘Kırk Yılın Hikayesi’ni anlattı!

Son Güncelleme :

20 Ekim 2019 - 15:15

/ kez okundu.
Yazar Kızıltepe, ‘Kırk Yılın Hikayesi’ni anlattı!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Uluslararası Kahramanmaraş 6. Kitap ve Kültür Fuarında kitapseverler ile buluşan Yazar Vedat Ali Kızıltepe, ‘Kırk Yılın Hiikayesi’ni okurları ile paylaştı.

Anadolu’nun en büyük fuarında Yediveren Yayınları Standında kitapseverler için kitaplarını imzalayan Yazar Vedat Ali Kızıltepe, 1 numaralı söyleşi salonu ‘Kırk Yılın Hikayesi’ni anlattı.

Yazarlık hayatına ilk okul yıllarında başladığını söyleyen Yazar Kızıltepe: “2012 yılında ilk kitabımız olan Bak Düşeceksin-hayatın İçinden Öyküler okurlarımız ile buluştu. 2015 yılında Tek Kişilik Ranza kitabımız yayınlandı. 2016 yılında tüm şiirlerimizi topladığımız Hani Sen Nasılsın Diye Sormuyorsun isimli şiir kitabımız yayınladı. Bu günlerde ise Bazen Deli Olmak Lazım ve Kırık Yılın Hikayesi adlı iki kitabımız Yediveren yayınlarından okurları ile buluştu. Kırk Yılın Hikayesi; 1975 yılından 2018 yılına kadar Türkiye’de yaşanmış siyasi, ekonomik ve politik gelişmeleri öyküler halinde sunmaya anlatmaya çalıştım. 1980 darbesi öncesi ülkedeki sosyopolitik ve psikolojik durum, üniversitedeki çatışmalar, 80 darbesi sonrası Evren Anayasası denilen Anayasa, daktilo kursları, ilk telefon, ilk televizyon, 28 şubat süreci, Aylan bebek, kadın cinayetleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset arenasına adım atması, 15 Temmuz süreci gibi konuları tarafsız bir gözle, eleştirileceği eleştirerek, övgüyü hak edeni överek anlatmaya çalıştım. Bu yaklaşık iki yıllık çalışmanın sonucunda taçlandı ve okuyucuların beğenisine sunuldu” dedi.

Bazen Deli Olmak Lazım kitabı ile ilgilide bilgiler veren Yazar Kızıltepe: “Her kitabın bir okuyucusu vardır. Bu kitabımız 10 ila 20 yaş arası çocuklarımıza hitap etmekte. Ders verici, eğitici, birbirinden bağımsız öyküler var içerisinde. Kırk Yılın Hikayesi’de daha çok 20 yaş ve üstüne hitap etmekte. Bazen Deli Olmak Lazım kitabımızın içerisinde bir birinden bağımsız 15 tane öykü var. Okurlarımız her bir öyküyü okuduktan sonra biraz düşünecek ve değerlendirecek” ifadelerine yer verdi.

Kırk Yılın Hikayesi söyleşi programında kitap içeriği hakkında bilgiler veren Yazar Vedat Ali Kızıltepe, kendisi en çok etkileyen olaylar hakkında da kısa bilgiler verdi.

Yazar Kızıltepe, Yediveren Yayınları standında 20 Ekim Pazar günü saat 15.00 itibari ile okurlarıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.