DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Yahya Kemal Z- KÜTÜPHANE AÇILDI

Son Güncelleme :

18 Nisan 2016 - 16:12

/ kez okundu.
Yahya Kemal Z- KÜTÜPHANE AÇILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Yahya Kemal İlkokulunda merakla beklenen Z Kütüphane törenle açıldı.

Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Ahmet Akküncü, İlçe  Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı, Şube Müdürleri, Arge Ekibi, Okul Yöneticileri, öğrenci ve davetliler katıldı.

Okul Müdürü Hüseyin YILMAZ, açış konuşmasında; Dünya ile insan özdeşleştirilmiş kavramlardır. İnsanı eğitir ve güzel ahlak sahibi haline getirsek dünya yaşanılır bir Cennet  haline gelecektir. Çocuklarımızı en önemli yatırım aracı olarak görüyoruz. Gönüllü olarak güzel projeler uyguluyoruz. Sorumluluğumuzun hem dünyevi olarak hem de asıl dünyamız olan ahiret için farkındayız ve Yaratış gayemizi bilerek gereğini yerine getirme çabası içindeyiz.  Ayrıca Z Kütüphanemizin oluşturulmasında emeği geçen Halil Vedat Fıratlı İlkokulu Okul Müdürü Hali İbrahim Eken’e, öğretmen, veli ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum, dedi.

Halil Vedat Fıratlı İlkokulu Müdürü Halil İbrahim Eken ise yaptığı konuşmada ;“ Gördük ki zenginleştirilmiş kütüphane konseptinin öğrencilerimize büyük faydası var. Zenginleştirilmiş kütüphanemizin amacı öğrencilerimize zevkle, severek, sıkılmadan, özgürce, güvenli bir ortamda okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Küçükleri, gençleri okumayan toplumların yetişkinleri de okumaz. Öğrencilerimizde okuma kültürünü yerleştirmek üzere bu Z  kütüphane projemizi ortaya koyduk” dedi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT,  kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, “Toplumları ayakta tutan şey kültürdür. Kültürü de ancak kitaplarla taşıyabiliyoruz. Kahramanmaraş’ın şairler şehri olduğunu belirterek yeni şair ve yazarların otaya çıkması için bu tür girişimlerin olması gerektiğini vurguladı. Kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

İstanbul’dan gelen misafirlere teşekkür belgesi ve Maraş sandığı hediyesi takdim edilerek Zenginleştirilmiş Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Yazarlarımız Mevlana İdris Zengin, Serhat Taşpınar, Arif Tuncer Avcı, öğrencilerle söyleşi yaparak kitaplarını imzaladılar.

Daha sonra öğrencilere hediyeler verilerek program tamamlandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.