DOLAR 32,5829 % 0.03
EURO 34,9925 % 0.37
GRAM ALTIN 2.421,08 % -0,09
ÇEYREK A. 3.958,46 % -0,09
BITCOIN 64.293,78 -3.382
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Vekil Adaylarının Kaderi Ünal’a Bağlı

Son Güncelleme :

10 Mart 2015 - 13:41

/ kez okundu.
Vekil Adaylarının Kaderi Ünal’a Bağlı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti’de milletvekili aday listelerine son şeklini Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst kurul verecek. Partinin gelecek vizyonuna ışık tutacak yeni dönem Meclis grubunu belirleyecek olması nedeniyle gözler şimdiden, 23 Mart’ta işbaşı yapacak bu karar ekibine çevrildi.

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak. Başbakan Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst kurulda Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Haluk İpek, Mahir Ünal, Mustafa Ataş, Abdurrahim Boynukalın, Azize Sibel Gönül yer alıyor. 4’er kişilik 12 alt komisyon, 6 bin 223 aday aday ile mülakatları yüz yüze gerçekleştiriyor. 11’i AK Parti Genel Merkezi’nde, biri ise İstanbul’da görev yapacak komisyonlar, bu elemeyi de aşan aday adaylarına ilişkin görüşlerini raporlaştıracak. Bu raporlar, mülakatları yapan genel başkan yardımcıları ve genel sekreterden oluşacak alt komisyonda bir kez daha değerlendirilecek. Son kararı verecek olan üst kurul tüm değerlendirmeler ve raporlar doğrultusunda son kararı verecek. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın genç adayların belirlenmesinde Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül’ün raporlarının ise kadın adayların belirlenmesinde etkili olacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.