DOLAR 32,5949 % 0.37
EURO 34,7339 % -0.05
GRAM ALTIN 2.494,34 % 0,40
ÇEYREK A. 4.078,25 % 0,40
BITCOIN 2.026.923 0.908
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

VEFAKAR İZCİLER, DEDELERİNİN İZİNDE

Son Güncelleme :

02 Mayıs 2016 - 7:38

/ kez okundu.
VEFAKAR İZCİLER, DEDELERİNİN İZİNDE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcileri,Türkiye İzcilik Federasyonunun, 22-26 Nisan  tarihlerinde Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde düzenlediği, Türkiye’nin  81 ilinden ve Dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 5 bin izcinin katıldığı “Dedeciğim Ben Geldim” temalı Milli Bilinç Kampından döndü.

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2015 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği “Liderimle Yürüyorum,Sağlıklı  Büyüyorum” projesi bünyesinde Milli Bilinç Kampına 54 izcisiyle  katıldı.

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü başkanı Ahmet Özkul “Milli Bilinç Kampı” hakkında şunları aktardı; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Liderimle Yürüyorum,Sağlıklı  Büyüyorum” projesi kapsamında 54 izci ile 21 Nisan Sabahı Kahramanmaraş’tan hareket ederek,  22 Nisan sabahı Çanakkale’ye ulaşıp, kısa Çanakkale gezisinin ardından, Eceabat ilçesine geçerek birçok alanda bulunan şehitlikleri rehber eşliğinde ziyaret edip “Dedeciğim Biz Geldik” diyerek, ecdadımızın ruhlarına Fatihalar göndererek kampa başladıklarını söyledi.

Kulüp başkanı Özkul, İzcilerin, Çanakkale Savaşları zamanında 57 alayın konuşlanmış olduğu yerde çadırlarını kurarak, dört gün boyunca milli ve manevi bir atmosferde kamplarını devam ettirip, zaman zaman kamp çevresinde bulunan tarihi köy ve şehitlikleri ziyaret edip,”Her Şehide Bir Yasin Hedef 253 bin” kampanyası çerçevesinde, Türkiye genelinde okunan 400 bin Yasin-i şerifin ve 140 hatmin de duasının yapıldığı dua gecesi programında manevi coşkuyu yaşayarak, şehitler için dualar  ettiklerini belirtti.

Özkul, kampın son günü  sabahı saat 04:30 da izcilerin top sesleriyle uyandırıldığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter bölüğünün  coşkulu kahramanlık marşlarıyla, izcilere,  askerimizin o günkü öğünü olan,  bir bardak buğday çorbası, bir dilim kızarmış ekmek verilip, saçlarına temsili kınalar yakılarak 57.Alay Vefa Yürüyüşüne çıktıklarını, yaklaşık 14 km olan yürüyüşün, izcilerimiz için sevinç ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Özkul, bu kampın  Çanakkale ruhunun bu milletin evlatlarında hala yaşadığının bir göstergesi olduğunu,Çanakkale’nin , Milli bilincimizde ülkemizin kalbi olduğunu, yurdumuzdaki tüm çocuk ve gençlerimizin Çanakkale ruhunu yerinde yaşaması gerektiğini  söyledi.

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, kampı sorunsuz olarak tamamlayıp 26 Nisan günü Bursa’ya geçerek ecdat yadigarı güzel şehri gezip, 27 Nisan sabahı Kahramanmaraş’a döndüler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.