DOLAR 32,5949 % 0.37
EURO 34,7339 % -0.05
GRAM ALTIN 2.494,34 % 0,40
ÇEYREK A. 4.078,25 % 0,40
BITCOIN 2.026.923 0.908
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

“VATANDAŞIMIZ VÜCUTLARINDAN GELEN SİNYALLERİ DİKKATE ALSINLAR.”

Son Güncelleme :

08 Eylül 2018 - 6:52

/ kez okundu.
“VATANDAŞIMIZ VÜCUTLARINDAN GELEN SİNYALLERİ DİKKATE ALSINLAR.”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

3-9 Eylül tarihleri arasında halk sağlığı haftası nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş il halk sağlığı müdürlüğü tarafından Atatürk meydanında tarama çadırı kuruldu. Gelen vatandaşların şekerleri ve tansiyonları ölçülerek hasta olup olmadıkları hakkında bilgilendirme yapılıyor. İl sağlık müdürü Uzm. Dr. Nuri Öksüz yaptığı açıklamada ise şunları söyledi.

“Bu hafta halk sağlığı haftası ve bizde burada halkımız adına bir farkındalık ve bir tarama programı oluşturduk. Şeker hastalarına ve diyabet hastalarına halkımızdan kan alıyoruz. Şeker hastası olup olmadıklarını söylüyoruz. Tansiyonlarını ölçüyoruz ve halkımızı bu hafta içerisinde aile hekimlerimiz tarafından Kahramanmaraş tada başlattığımız chek- up programına davet ediyoruz. Dünyada ve gelişen ülkemizde de baktığımız zaman hastalık yüküde değişiyor ve daha önce enfeksiyon hastalıkları görülürken şu anda hareketsiz yaşama bağlı olarak kanser hastalıkları seker ve solunum hastalıkları artmaktadır. Bir çok enfeksiyon hastalıklarının önüne geçmiş bulunmaktayız ve şuan olan seker hastalıkları, diyabet ve obazite hastalıklarına karsı önlem almamız lazım. Bu hastalıklar önlenebilir ölüm nedenleri olarak nitelendirmekteyiz ve bu yüzden biz bu tarama programını başlatmış bulunmaktayız.2016 tuik verilerine baktığımızda yüzde 19 ile ikinci sırada kanser hastalıkları görülmekte birinci sırada en çok dolaşım sistemi hastalıkları ve kalp hastalıkları görülmekteydi ama şu anda portföy değişti. Biz obazite, şeker, kronik ve kanser hastalıklarıyla mücadele etmek istiyoruz.Vatandaşlarımıza buradan mesajımız vücutlarından gelen sinyalleri dikkate alsınlar ve bu sinyaller doğrultusunda aile hekimlerine başvursunlar ve bir tarama programından geçsinler.” Dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.