SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Vali Ünlüer’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Son Güncelleme :

18 Eylül 2023 - 21:38

/ kez okundu.
Vali Ünlüer’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüler, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ünlüler, Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik” unvanının verilmesinin yıldönümünde gazilerimizi unutmadığını belirtti.

Mesajında gazilerin, Türk milletinin bağımsızlığı, egemenliği ve milli birliği için yaptığı fedakârlıkların kıymetini vurgulayan Ünlüler, “Şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın vatana dönüşmesini onların ulvi mücadelesine borçluyuz.” dedi.
Vali, milletimizin bekasının, şehitlik ve gazilik ruhuna sahip nesiller yetiştirmekle mümkün olduğuna dikkat çekti. “Başta Çanakkale savaşı olmak üzere Sakarya’da, Dumlupınar’da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu çocuklarımıza iyi anlatmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Mukaddes vatanımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olduğunu belirten Ünlüler, bu emaneti en güçlü şekilde geleceğe taşımak için çalışılması gerektiğini vurguladı.
Vali Mükerrem Ünlüler, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri rahmetle, minnetle ve şükranla andı. Hayatta olan gazilerin Gaziler Günü’nü tebrik ederek, onlara huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.