DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Uyuşturucu Bağımlısı Genç Yardım İstiyor

Son Güncelleme :

29 Kasım 2016 - 13:45

/ kez okundu.
Uyuşturucu Bağımlısı Genç Yardım İstiyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta çocuk yaşta uyuşturucu kullanmaya başlayan genç, bağımlılıktan kurtulmak için yardım istiyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Sütçü İmam Mahallesi’nde ikamet eden bağımlı A.E. (20), 5 yıldır kullandığı uyuşturucu yüzünden ailesinin ve kendisinin hayatını kararttı. 19 yıl önce eşinden ayrılan 5 çocuk annesi Selma Boz (56), en küçük oğlu A.E.’nin uyuşturucu alabilmek için evdeki eşyaları sattığını söyledi.

Oğluna uyuşturucu parası bulmak için kredi dahi çektiğini söyleyen anne Boz, “Oğlum uyuşturucu bağımlısı yardım istiyorum. Hastanede yatmasını istiyorum. Evde bir şey bırakmadı sattı. Çok borçlandırdı beni. İğneyi yanımızda yapıyor. Günlük 30-40 TL vermezsek kıyameti koparıyor. Onun için bir sürü borcun altına girdim. Odun, kömür paramı her şeyimi götürdü. Yardım istiyorum. 1 yıldır ev kiramı ödeyemedim onun yüzünden. Elektrik, su başta tüm borçlarım birikti. Ona vermekten başka bir şey yapamıyorum. İstanbul’da bir hastane varmış. 6 bin liraya tamamen siliniyor deniliyor. Ona da benim gücüm yetmiyor. Allah rızası için yardım istiyorum. Günlük iki üç tane koluna enjekte yapıyor. Sinirlenmez ise bir sesi yok. Yani uyuşturucuyu verirsek iyiyiz. Para verirsek iyiyiz. Yoksa her şeyi yapıyor” dedi.

Günde 5-6 paket uyuşturucu madde kullandığını ifade eden bağımlı A.E. ise, “Bu illete 5 yıl önce başladım. İlk bir iki sene ailemin haberi yoktu. Sonradan sonraya belli etmeye başladım aileme. Kullandığım uyuşturucu yüzünden işi bıraktım. Çalışmamaya başladım. Aileme çok zarar vermeye başladım maddi ve manevi. Ailemi çok sıkıntıya soktum beş senenin içinde” dedi.

Elektrikçi olduğunu ancak uyuşturucu yüzünden çalışamadığını belirten A.E., şöyle devam etti:

“Tedavi için yattığım hastanede de bazı arkadaşlarımız uyuşturucu kullandılar. Kullandıkları içinde hepimizi attılar. Bizim suçumuz günahımız yoktu. Bir kişi yüzünden hepimizi attılar. Ne güzel gidiyordu. Ben umutluydum. Benim bir umudum vardı. Bir ışıktı bırakmak için. Bırakacaktım ama bu yüzden olmadı. Allah rızası için bize yardım etsinler, bize bir ön ayak olsunlar ben bunu bırakmak istiyorum. Ben yeniden işime başlamak istiyorum. Aileme çektirdiğim acıyı bir nebze olsun dindirmek istiyorum. Ben arkadaş çevreme tek söyleyeceğim, bunu bırakın bu yola düşmeyin. İlk başlarda her şey tozpembe gözüküyor. Sonradan aileye çok sıkıntı vermeye başlıyor. İnşallah bırakırlar. Paramın olduğu zaman günde 5-6 paket tüketiyorum. Bulamadığım zaman krize giriyorum. Gidip borç para istiyorum, borca alıyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.