DOLAR 32,5889 % 0.35
EURO 34,7978 % 0.17
GRAM ALTIN 2.499,76 % 0,61
ÇEYREK A. 4.087,10 % 0,61
BITCOIN 2.112.218 4.904
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Üniversitemiz Adalet Bakanlığı İle Protokol İmzaladı

Son Güncelleme :

06 Aralık 2015 - 14:15

/ kez okundu.
Üniversitemiz Adalet Bakanlığı İle Protokol İmzaladı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Üniversitemiz Adalet Bakanlığı İle Protokol İmzaladı: KSÜ’de Üretilen Cevizler Mahkûmlara İş İmkânı Sağlayacak
Adalet Bakanlığı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) arasında “Ceviz Bahçeleri Tesis Protokolü” imzalandı. Protokol ile Ceza İnfaz Kurumlarında her yıl yaklaşık 10.000 adet ceviz fidanı dikimi yapılacak.

Adalet Bakanlığı’nda gerçekleşen“Ceviz Bahçeleri Tesis Protokolü” imza törenine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, protokol kapsamında 2016 yılı içerisinde; Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ödemiş Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumuna her yıl yaklaşık 10.000 adet ceviz fidanı dikimi yapılacağını söyledi.

Protokol ile aynı zamanda hükümlülere ceviz yetiştiriciliği konusunda eğitim verileceğinin altını çizen Müsteşar İpek, “Şu anda Türkiye de açık ceza evlerimizde yaklaşık 45 bin civarında hükümlümüz var. Açık cezaevleri özgürlüğe kavuşmadan önce son adım. Bizim maksadımız özelikle buralarda hükümlü kardeşlerimize bir meslek edindirelim, bir altın bilezik verelim, dışarıya çıktığı zaman kimseye muhtaç olmasın, kendi hayatını idame ettirsin. Bunun için çabalıyoruz” dedi. Ceza infaz kurumlarında 45 bin hükümlünün çalışarak üretimde bulunduğunu hatırlatan Müsteşar İpek, “ Cezaevlerinin çok geniş arazileri var. Arazilerimizden verim almak istiyoruz. Bu günkü protokolün konusu olan ceviz de bir sanayi ürünü aynı zamanda. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü hocamız ve Genel Sekreteri hocalarımız buradalar. Bu protokolü imzalamaktan ben mutluluk duyuyorum. İnşallah her yıl 10 Bin ceviz ağacı dikeceğiz. Bunların ürününü inşallah önümüzdeki yıllarda alacağız” diye konuştu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise, hem hükümlülere iş imkânı sunacak hem de ceza infaz kurumlarının arazilerinin daha etkin kullanımını sağlayacak böylesi bilimsel ve akademik bir projeye destek verdikleri için mutlu olduklarını ifade ederken “Adalet Bakanlığından gelen teklif üzerine biz de Üniversite olarak bu projede yer aldık. Özellikle ceviz yetiştiriciliği yapıyoruz. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mehmet Sütyemez hocamızın öncülüğünde kendi adına tescillenmiş Sütyemez 1, Maraş 18 ve Kaman 1 diye adlandırılan cevizlerimizi yetiştiriyoruz. Projemizde de bu cevizlerimizin fidanlarını dikeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci “Ceviz Bahçeleri Tesis Protokolü” nü imzaladı.

Protokol imza töreninde Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Ceza ve Tutuk Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Ekiz’de hazır bulundu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.