DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ünal Türkiye Sizin Evinizdir

Son Güncelleme :

30 Kasım 2015 - 11:48

/ kez okundu.
Ünal Türkiye Sizin Evinizdir
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Kültür ve Turizm Bakanı olarak Rusya federasyonu vatandaşlarına şunu söylemek istiyorum. Türkiye evinizdir. Ve insanların seyahat özgürlüğü evrensel bir haktır. O yüzdende Türkiye’de daha önce olduğu gibi güvenli bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz” dedi.

Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Ahmet Çiftaslan’nın cenaze törenine katılmak için Kahramanmaraş’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, şehit Ahmet Çiftaslan’ın cenaze töreni sonrası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarını gezdi.
Burada ünlü şair Nuri Pakdil, Rasim Özden Ören ve diğer şairlerle bir süre sohbet eden Bakan Ünal, “Bölgemiz bir süreden beri ateş çemberinin içinden geçiyor. Bakanlar kurulunun ilan edildiği gün Türk hava sahasını işgal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak angajman kuralları gereği düşürüldü. Daha sonra bilindiği üzere bu uçağın Rus federasyonuna ait bir uçak olduğu fark edildi. bu krizden kaynaklanan bir süreden beri devam eden turizmimize dönük Rusya federasyonun yaptığı bazı açıklamalar oldu. Bu anlamda ilk günden itibaren biz bakanlığımızda oluşturulan bir kriz masasıyla süreci yakından takip ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı olarak Rusya federasyonu vatandaşlarına şunu söylemek istiyorum. Türkiye evinizdir. Ve insanların seyahat özgürlüğü evrensel bir haktır. O yüzdende Türkiye’de daha önce olduğu gibi güvenli bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz” dedi.
“Ailelere Başsağlığı Diliyorum”
Bakan Ünal, konuşmasının sonunda ise, şehit polis memurlarının ailelerine baş salığı dileyerek, “Diyarbakır’ımızda ki dört ayaklı minarenin önünde bir barış adamı bir kültür adamı, kendi tarihine geleneğine aşık ve orta yerde duran yürekli bir insan olarak üçüncü tarafta durabilmeyi beceren ve örgütünde nefret ettiği kişilerden birisi olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi maalesef kaybettik. Bu olayda teröristler iki polisimizi de şehit ettiler. Bu olayda şehit olan polisimizin yakınlarıyla birlikte olmak ve defin etmek için Kahramanmaraş’ımıza geldik. Buradan ben Tahir Elçi’nin acılı eşine ve ailesine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
Bakan Ünal, kitap fuarı gezisinin ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve AK Parti İl teşkilatını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.