DOLAR 32,5163 % -0.1
EURO 34,7959 % -0.22
GRAM ALTIN 2.440,50 % 0,43
ÇEYREK A. 3.990,22 % 0,43
BITCOIN 65.160,01 -2.487
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 28°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ünal Kahramanmaraş’a 12 Milyar Dolarlık Yatırım Yapılacak

Son Güncelleme :

24 Ocak 2016 - 16:40

/ kez okundu.
Ünal Kahramanmaraş’a 12 Milyar Dolarlık Yatırım Yapılacak
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santrallerle birlikte 12 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerini ziyaret eden Kültür ve Turizm BakanıMahir Ünal, Kahramanmaraş ve kuzey ilçelerin turizm alanında gelişmesini sağlayacaklarını belirtti. Afşin Kaymakamlığı ziyaretinde konuşan Bakan Ünal, sadece ulaştırma alanında Kahramanmaraş’a 5 milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi.

DSC_1209

Bakan Ünal, “Kahramanmaraş’ta ikinci dönemin ilk ulaştırma çalıştayını yaptık. AK Partiolarak son 13 yılda çok uzun zamandır ihmal edilen ulaştırma sorununu hızlı bir şekilde çözüyoruz. İktidara geldiğimizde Kahramanmaraş’ta 27 kilometre bölünmüş yol vardı. Şuanda ilçelerimiz arasındaki yol çalışmalarını bitirmek üzereyiz. En son, Afşin, Göksunve Elbistan arasındaki yolun yapım ihalesini gerçekleştirdik ve başlama aşamasına geldi. Ulaştırma bizim öncelikli sorunumuz. 2019 yılına kadar, ulaştırma anlamında Kahramanmaraşımız’a 5 milyar TL yatırım yapacağız ve ulaştırma sorununu çözeceğiz” dedi.

1477537

Afşin’in sorunlarının çözüldüğünü belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, “Afşin Eshab-ı Kehf’in gerektiği şekilde dünyaya tanıtılması gerekiyor. Germanicia Antik Kenti için 7.5 milyon TL bütçe ayırdık ve çalışmalarımıza başladık. Eshab-ı Kehf’i ve diğer turizm değerlerimizi bir arada düşünüp, bir arada planlayacağız” diye konuştu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MAHİR ÜNAL, KAHRAMANMARAŞ'IN AFŞİN, ELBİSTAN VE GÖKSUN İLÇELERİNİ ZİYARET ETTİ. (FETHULLAH ARSLANTAŞ/KAHRAMANMARAŞ-İHA)

Afşin-Elbistan bölgesinde yapılacak yeni termik santral görüşmelerinin devam ettiğin belirten Bakan Ünal, “Bu bölgede istihdamı artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 12 milyar değerinde yeni termik santrallerin yapılması söz konusu. Bu da 35 bin kişinin istihdamını sağlayacak. Bunların yanı sıra Elbistan ve Kahramanmaraş’ta devam eden organize sanayi bölgesiyle değişik istihdam kapıları açılacak” dedi.

“Kuzey ilçelerinde oluşturacağımız iki şey çok önemli” diyen Bakan Ünal, şöyle devam etti:

“İlk sırada, Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan, Göksun ve Malatya duble yolunun tamamlanması, bu çok önemlidir. İkinci sırada ise doğalgaz konusu var. Şuanda doğalgaz Yapalak mahallesine kadar geldi. Doğalgaz hattı, nisan ayı içerisinde Afşin veElbistan’a kadar girecek ve inşallah bir aksilik yaşanmazsa ekim ayı içerisinde doğalgaz kullanmaya başlayacağız. Doğalgazın bir bölgede bulunmasının bir başka önemi de, organize sanayi bölgelerini ve yatırımları daha hızlı bir şekilde kendine çekiyor. Bunların tamamlanması, bu bölgenin hızla gelişmesi anlamına geliyor. 2023 yılına kadar bölgemizdeki ince işleri bitirmemiz gerekiyor ve bu doğrultuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.