DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

TYB KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ SÖĞÜT’TE TOPLANDI

Son Güncelleme :

18 Eylül 2018 - 6:43

/ kez okundu.
TYB KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ SÖĞÜT’TE TOPLANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi yeni yönetimi ilk toplantısını Devlet-i Âliyye’nin temellerinin atıldığı Söğüt’te gerçekleştirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, Şube Başkanı Fazlı Bayram başkanlığında ve Şube Kurucu Başkanı Ali Yurtgezen Hoca’nın nezaretinde 737. Ertuğrul Gazi’yi Anma Ve Yörük Şenlikleri münasebetiyle Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde toplandı.

Bu kapsamda Söğüt’teki Ertuğrul Gazi kabri ziyaret edilirken kabrin haziresinde merhum Nevzat Kösoğlu’nun 1968 yılında Ertuğrul Gazi’ye hitaben yazdığı “687 Yılın Ardından Ertuğrul Gazi’ye Haber” başlıklı yazısı “737 Yılın Ardından Ertuğrul Gazi’nin Huzurunda” hitabıyla ve merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun “Ecdad” şiiri ecdâd yâdıyla okundu.

Obadan beyliğe, beylikten devlete ve cihan hâkimiyetine uzanan bir sürecin tohumlarının atıldığı bu bereketli topraklarda aynı iman ve şevk ile yeni yönetimin ilk toplantısını yapmanın heyecan ve mesuliyet duygularını bir arada yaşadıklarını ifade eden Şube Başkanı Fazlı Bayram, şube etkinliklerini buradan aldıkları ilham ve şuurla gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

TYB’nin 40. Yılı münasebetiyle Kahramanmaraş’ta “40 Yılın Hikayesi” başlıklı bir sempozyum gerçekleştireceklerini aktaran Bayram, sempozyumu TYB Genel Merkez Yönetiminin koordinatörlüğünde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Uluslararası 5. Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında düzenleyeceklerini ve bu çerçevede Türk hikayeciliğine emeği geçen birçok kıymetli ismi Kahramanmaraş’ta ağırlayacaklarını belirtti.

TYB Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, Ertuğrul Gazi ziyaretinin ardından Dursun Fakih ve Şeyh Edebali Hazretlerini de ziyaret ederek Kahramanmaraş’a dönüş yaptı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.