DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.081.419 0.217
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

TÜRKOĞLU’NDAN KONUŞULAN KLİP

Son Güncelleme :

06 Temmuz 2017 - 6:58

/ kez okundu.
TÜRKOĞLU’NDAN KONUŞULAN KLİP
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivali tanıtılması amacıyla çekilen klibin müziklerini usta sanatçı İrfan Gürdal yaptı.
Sefer düştü Gürcistan’a ve Leş bir yana baş bir yana şarkıyla geleneksek Türk müziğine damga vuran Gürdal’ın, 2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivalinin tanıtılması amacıyla yazdığı ‘Han Çadırı’ isimli şarkının sözleri ise Divanü Lugati’t-Türk’ten alındı.
Gürdal ayrıca festival kapsamında 7 Temmuz Cuma günü Türkoğlu’na gelerek bir konser verecek.
“TÜRK MOZAİĞİ TÜRKOĞLU’NDA OLUŞTURULACAK”
 Öte yandan 2. Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali, Türk dünyasından yüzlerce sporcuyu 7-8-9 Temmuz tarihleri arasında Türkoğlu’nda buluşturacak. Türkoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali’nin hazırlıkları son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 23 farklı ülkeden 800 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen festival, yine birbirinden heyecanlı görüntülere sahne olacak. Güreş, yaylı ve atlı okçuluk, Kökbörü gibi geleneksel Türk sporlarının yer aldığı festivale, Türk Halk Müziği sanatçılarının vereceği konserlerde renk katacak. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Macaristan’dan Kırgızistan’a onlarca farklı ülkeden sporcuların Türkoğlu’nda bir araya geleceğini belirterek, “Türkoğlu’nda tam anlamıyla bir Türk mozaiği oluşturacağız” dedi.
“GELENEKSEL TÜRK OYUNLARIMIZI GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ” Hazırlıkların özenle sürdüğünü ifade eden Başkan Okumuş, geleneksel Türk oyunlarına merak duyan herkesi 7-8-9 Temmuz tarihlerinde Türkoğlu’nda buluşmaya davet etti. Başkan Okumuş, şöyle devam etti:
“Kültürel mirasımızın en önemli unsurlarından birisi de hiç kuşkusuz asırlar öncesinden bu güne ulaşan geleneksel Türk oyunlarımız. Cesaret, erdem, adrenalin ve ekip ruhu gerektiren bu spor dallarının gelecek nesillere de aktarılması gerekiyor. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın girişimleriyle yeniden canlılık kazanan bu mirasa, Türkoğlu Belediyesi olarak biz de bir nebze de olsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Türkoğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk dünyasına ev sahipliği yapacak ve birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olacak. Ayrıca sanatçılarımızın vereceği Türk Halk Müziği konserleri de festivalimizin ayrı bir güzelliği olacak. Dolayısıyla Türk oyunlarına merak duyan herkesi 7-8-9 Temmuz tarihleri arasında Türkoğlu’na bekliyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.