DOLAR 32,5852 % 0.16
EURO 35,0042 % -0.11
GRAM ALTIN 2.438,82 % 0,11
ÇEYREK A. 3.987,47 % 0,11
BITCOIN 64.650,16 1.187
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Türkoğlu’nda Tarih Konferansı

Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 15:28

/ kez okundu.
Türkoğlu’nda Tarih Konferansı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Tarihçi Mehmet Işık tarafından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi , Misak-i Milli Salonunda düzenlenen “ Kurtuluş Savaşında Türkoğlu “ Benim ilçem , benim tarihim,” konferansı büyük ilgi gördü..


Bugün saat 14 00 de Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş açış konuşması ile başladı.


Türkoğlu 9 bin yıllık tarihi ve kurtuluş savaşındaki milli mücadeledeki rolünü , Türkoğlu ilçesinden olan Tarihçi Mehmet Işık hocaya anlattırdıklarını ilçeye bağlı tüm okullarda öğrencilere sunum yapıldığını anlatan Başkan Osman Okumuş: “ İstanbul dan ünlü tarihçileri de davet ede bilirdik ama , Mehmet Işık hocamız Türkoğlu dan olunca o kadar özden anlatıyorki hayranlıkla izliyoruz, bu sebeple bizleri kırmayarak 9 bin yıllık tarih imizi yakın tarihimizi ilçeye bağlı tüm mahalle okullarımızda 5 binin üzerindeki öğrencimize anlattı bugün burada ise bizlere anlatacak, kendisine teşekkür ediyorum,” dedi.


Tarihçi Mehmet Işık ise : Bugün Türkoğlu ilçemizin, Gavur gölünün, 9 bin yıllık bilinen tarihi var, bundan da önemlisi 1919 dan günümüze önemli bir tarihi var , özellikle kurtuluş savaşında baba burnunda verdiği mücadele de kurtuluş destanı yazılmıştır..


Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Bertiz çetelerinin bölge halkının Fransızları ilimize sokmamak için burada verdiği mücadeleyi yakın tarihimizi çocuklarımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor..
Türkoğlu ilçemizde gezilecek görülecek ve tarihi yerler var buraları Turizme kazandırmamız gerekiyor bunun için hep beraber çalışmamız gerekiyor,” diye konuştu.
Panel sonunda, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Mehmet Işık hocaya bir teşekkür plaketi sundu..

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.