DOLAR 32,5417 % 0.25
EURO 34,7477 % 0.04
GRAM ALTIN 2.488,59 % 1,07
ÇEYREK A. 4.068,84 % 1,07
BITCOIN 2.077.276 3.801
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

TÜRKİYE’DE BİR İLK !

Son Güncelleme :

08 Ağustos 2016 - 6:36

/ kez okundu.
TÜRKİYE’DE BİR İLK !
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
15 TEMMUZ GECESİ VATAN UĞRUNA CANLARINI FEDA EDEN 239 KAHRAMAN VATANDAŞ İÇİN 239 KURBAN KESİLDİ
15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünü tarafından düzenlenen başarısız darbe girişimine karşı sokağa çıkarken hayatını kaybeden şehitler için 239 kurban kesimi töreni düzenlendi.
Kurban kesim törenine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Ak Parti 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Narlı eski Belediye Başkanı Metin Ergücen, Elif Ana’nın oğlu Mehmet Ocak, Ak Partili, CHP’li, MHP’li vatandaşlar katıldı.
Kurban kesim töreni öncesi konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı Ak Parti Pazarcık İlçe Başkanı İ. Mesut Ganidağlı, yaptı. Ganidağlı şunları dile getirdi:
“Şehitlerimiz için düzenlemiş olduğumuz tolu kurban kesim törenine hoş geldiniz şeref verdiniz. Hepinizin malumu olduğu üzere 15 Temmuz 2016 Gecesi meydana gelen hain kalkışmayı engellemek üzere kahramanca mücadele ederken hayatlarını kaybeden şahitlerimizin aziz hatırası için ilçe teşkilatı olarak her bir şehidimiz için bir kurban kesebilir miyiz diye bir kampanya başlatarak tüm toplumun desteğine başvurduk. Başta ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız, MHP’li kardeşlerimiz, CHP’li kardeşlerimiz, STK’larımız, muhtarlarımız ve toplumun tüm kesiminden bu büyük bir kabul gördü. Adeta kartopunun çığa dönüşmesi gibi büyük bir yol aldık. Bu şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Allah onların şehadetlerini kabul etsin. Onlara çok minnet ve şükran borçluyuz. Kesilen kurbanların bir kısmı ilçe müftülüğümüz, bir kısmını da Pazarcık Cemevi aracılığıyla dağıtılacak.
Ben bu vesile ile darbe gecesinden bu yana Türkiye’nin tüm meydanlarında olduğu gibi Pazarcık’ta demokrasi çadırı altında nöbet tutan toplumun tüm kesimlerine Kürt’ünden Türk’üne, Alevi’sinden Sünni’sine her kesime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Pazarcık bu darbe girişimine karşı her zaman olduğu gibi yine tek vücut olduğunu gösterdi. Ben o zaman Pazarcıklı olmaktan büyük gurur duydum. Bugün de büyük gurur duyduk” dedi.
Narlı eski Belediye Başkanı Metin Ergücen de şunlara yer verdi:
“Türkiye’de bu kalkışmadan sonra demokrasiye sahip çıkılması gerektiğin ilçemizde herkes kenetlenerek gösterdi.İnanıyorum ki bundan sonrada böyle olacak. Ülkemiz büyük bir badireden geçti. Bu kalkışma halk olarak bize çok şey öğretti. Biz halk olarak birlikte yaşamayı, omuz omuza vermemiz gerektiği bilincinde olduğumuzu öğrendik. Çünkü bu ülkeyi Ulu Önder Atatürk ve şehitler bizlere kolay bir şekilde teslim etmediler. İşte 239 şehidimiz oldu. Onlarda şehit kervanında yerlerini aldılar. Onlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.
Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ da şunları söyledi:
“Pazarcık büyük yaralar badireler atlatan bir ilçe. Aynı zamanda Anadolu coğrafyasında 79 milyonun içerisinde 70 bin nüfusu barındıran, Avrupa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve çevre illere baktığımız zaman 450 bin nüfusa sahip olan bir ilçemiz Alevi ve Sünni diye acılar çekti, yaralılar oldu. Sıkıntılar çekti. 76 Pazarcık olayları, 78 Kahramanmaraş Olayları derken 80 darbesiyle karşı karşıya kalan bir ilçenin çocuklarıyız. Yaşım itibariyle 80 ihtilalini gören, darbenin ne olduğunu bilen bir kardeşinizim. Bu darbeye de şahit olduk. Toplu Konut İdaresi Başkanlığına gitmiştik. 15 Temmuz günü uçakların nasıl bomba attığını, helikopterlerin nasıl kurşun sıktığını, TSK’nın içine sızmış canilerin neler yaptığını gördük. Ama Türk milleti büyük bir fedakarlık örneği gösterdi. İlçemizde de Alevi, Sünni, Kürt, Türk milleti olarak böyle bir birliktelik sağladıkları için de ben bir Pazarcık’ın evladı olarak bütün Pazarcıklılara şükranlarımı arz ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır diyen bir ülkenin çocuklarıyız.
BU İKİNCİ BİR DESTANDIR
İki tane tarihimiz var. Birisi Çanakkale Destanı, diğeri de 15 Temmuz 2016 Destanı. Bunu birbirine benzetiyorum. Bu hafızalarda kalacaktır. Polatlı’ya kadar gelen düşman kuvvetleri TBMM’deki o zaman ki mebuslarımız Aslan bey de var. Pazarcık’tan Yakup Hamdi bey de var. Dersim’den Diyap Ağa’da var. Türkiye’deki bütün kanaat önderleri Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Ankara’da TBMM’de toplandılar. İtilaf devletleri yaklaşınca meclisi idare edenler Kayseri’ye doğru çekilme düşüncesini konuşuyorlar. O zaman atıyla gelen Dersim Mebusu Diyap Ağa asasını kaldırarak “Biz buraya boşuna mı geldik. Biz vatanımızı ve milletimizi kurtarmak ve özgürlüğümüzü sağlamak, milli mücadelemizi vermek için buradayız. Öleceksek burada öleceğiz, kurtaracaksak vatanı burada kurtaracağız. Aynen 96 yıl sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin içerisinde bulunan milletvekillerinin hepsi Meclis Başkanının çağrısıyla TBMM çatısı altına gidiyor. Bütün siyasi partiler, Pazarcık’ta olduğu gibi Meclisteyken o darbeci teröristler uçaklarla TBMM’ye bomba yağdırdılar. İşte orada Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, elini kaldırıp, “Ne kadar atarsanız atın, biz burayı terk etmeyeceğiz, burada öleceğiz diyor. İşte bu ikinci bir destandır. Dünya’da milli iradeye tek dik duruş gösteren tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Sayın Cumhurbaşkanımız kulağımıza küpe olacak bir şey söyledi:
“Alanda Kürt Türk, Sünni, Alevi, Abaza, Arap, Çerkez Laz yoktu. Ne demek istedi? Alanda Türk Milleti var dedi.
Bu kurban merasiminde emeği geçen, 239 tane şehidimiz için şükür kurbanları veren, arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bir Pazarcık’ın evladı olarak da hepinizden gurur duyuyorum. Bu milletin mensubu olduğum için de onur duyuyorum. Yaşasın Türk Milleti diyorum”
Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe de konuşmasında 22 gündür meydanları boş bırakmayan Pazarcık halkı ve ziyaretçilere teşekkür etti. Boztepe şunları söyledi:
“Halkımızın gösterdiği duyarlılığa, teşekkür ediyor, 239 şehidimizin ruhunu şad etmek vesilesiyle, adak adama vesilesiyle gelen tüm değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün sadece teşekkür ve şükran günü. İlçe Kaymakamı ve ilçede devleti temsil sıfatıyla 22 gün boyunca demokrasine, devletine, milletine ve bağımsızlığına sahip çıkan, meydanları boş bırakmayan tüm Pazarcık halkına teşekkürlerimi sunuyor, şükranlarımı iletiyorum. 22 gün boyunca, Alevi’siyle Sünni’siyle, Kürt’üyle, Türk’üyle bizleri yalnız bırakmayan, bırakmamasının da en temel göstergesi olan başarısız darbe girişiminin arkasında hemen planlanan ve organize edilen ilçemizdeki etnik ve mezhepsel farklılıkları kaşıma ve çatışma ortamına çekilmemesi için buradaki halkın hemen arkasından gösterdiği bu duyarlılık ve dik duruştan dolayı Kahramanmaraş’ta bir kez daha kardeşliğin ve barışın bekçisi olan Pazarcık halkına tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İlçe Başkanımız, Belediye Başkanımız, tüm STK’ların ve vatandaşların bu 2 gün içerisinde organize edilen ve 2 gün içerisinde duyurmaya çalıştığımız kurban kesim programına halkımızın duyarlıklarına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Ak Parti 24 Dönem Milletvekili Sıtkı Güvenç de darbe girişimini nefretle kınayarak, bu darbe girişiminin gece bile olsa başarılı olmayacağına inandığını fakat biraz daha fazla can kaybıyla yine bertaraf edileceği inancını dile getirdi.
Milletvekili İmran Kılıç da, “Milletimizin iradesine ve vatanımıza karşı istikrar ve istikbalimize karşı tertiplenen bu en büyük saldırı girişimini yekvücut püskürtmemiz, tarihlere kalacak, şan ve şeref tablolarımıza ve zihinlerimize kazınacak bir hadise oldu. Gerek bu saldırının püskürtülmesi, saldırının püskürtülmesinde gösterilen fedakarlıklar, gerekse de o günden bugüne ülkemizin bütün meydanlarında yedien yetmişe hepimizin demokrasiye, milli iradeye saygı nöbetlerini tutmamız, gerekse de göz yaşartıcı bir manzara oluşturmanız, şehitlerimize, vatandaşlarımızın fedakarlığıyla alınan toplanan kurbanların kesimi nedeniyle burada toplanmanız gerçekten büyük bir hadise. Burada en büyük fedakarlığı halkımızın bütün kesimleriyle beraber şehitlerimiz ve gazilerimiz yapmışlardır. Onlar meydanlara çıkarak canlarını ortaya koyup karşılığında cennet almışlardır diyerek Şehit ve Gaziler üzerine yazılmış şiiri okuyarak aynı duyguları vatandaşlarla paylaştı.
BİZ ORANTISIZ GÜÇ KULLANIYORUZ
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, demokrasi nöbeti tutan Pazarcık halkına teşekkür etti: Dilipak, “Etrafımızda cesur insanları görünce duygulanıyoruz. Darbeciler için bizlere ne diyorlar bunlara kesinlikle orantısız güç kullanmayın diyorlar. Evet biz orantısız güç kullanıyoruz. Tanklara karşı küreklerimizle vuruyoruz. Yukarıdan mermi yağdıran helikoptere karşı “Erkeksen in aşağı” diyoruz. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. Bundan gurur duyuyoruz bundan sonra da orantısız gücümüz devam edecek. Bize karşı afralar tafralar sökmez. Bunlar korkuyorlar ve kaçmak için de kaçacak delik arıyorlar. Arrık bunlar bu memlekette kaçacak yerde bulamayacaklardır.
Bizler Kurtuluş Savaşını kimlerle yaptık? Çanakkale de bunun en büyük şahididir. Halep bizim eyaletimizdi. 100 yıl önce Osmanlı’da Kahramanmaraş’ı tarif et deseniz Halep Eyaletine bağlı Maraş Sancağıydı. O zaman öyle tarif ediyorduk. İşte biz böyle bir medeniyetin parçasıydık. Birileri bizleri bölmeye çalıştı. Çanakkale’de kimler vardı? Araplar, Aleviler, Sünniler, Çerkezler, Arnavutlar, Boşnaklar, tüm millet vardı. Şairimiz Mehmet Akif ne diyordu? ‘Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ diyordu. Biz böyle alicenap bir milletiz. Bizlere geçmişte ne dediler? Sağcı, solcu dediler. İrticacı, mülteci dediler. Laik, anti laik dediler. Türlü vesilelerle bizleri bölmeye çalıştılar. Ama arık millet bu oyunu gördü. Biz özellikle bu kalkışmaya karşı destek veren bütün siyasi partilere özellikle teşekkür ediyoruz. Çünkü biz farklı düşüncelere sahip olsak da aynı hamurun parçaları olduğumuzu biliyoruz. Bunun içindir ki farklılığımız kültürel zenginliğimizdir. Biz farklı düşünebiliriz ama, asla vatana ihanet etmeyiz. Biz ne diyoruz; tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet.
MİLLETVEKİLİ DİLİPAK DUYGULANDI
Dilipak, darbecilere direnirken şehit olan Burak Cantürk’ten bahsederken gözleri doldu. Dilipak, “Özellikle bir şehidimizi anmak istiyorum. 20 yaşında Burak Cantürk adında bir gencimiz. İstanbul Çengelköy’de karakolu teslim almaya gelen darbecilere karşı mücadele ediyor. Babası geliyor diyor ki “Evladım işler çok karışacak biraz tedbirli ol diye öğüt veriyor. O da “Baba sen bana demedin mi Adnan Menderes’i astılar. Özal’ı zehirlediler, Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyeceğiz demedin mi? Ben bunun için şehit olmaya geldim baba diyor. İşte biz böyle bir milletiz. Asıl Kurtuluş savaşının fertleri bunlar. Tankların önüne yatanları da gördük. Bu ülkede kim ne olursa olsun, ister Yahudi, ister Ermeni, isterse Amerikalı olsun. Bu topraklarda birilerinin tırnağına zarar verirse ona cevap ve hayat hakkı tanımayacağız. Biz mazlum bir insana zarar veren babamız dahi olsa elini sürüyorsa biz o eli kırarız” dedi.
Konuşmaların ardından kurbanlar kesildi, dualar okundu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.