DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.108.606 -1.236
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş’ta

Son Güncelleme :

15 Kasım 2016 - 11:02

/ kez okundu.
Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş’ta
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türk Kadınlar Birliği “Tutunduklarımız İstanbul Sözleşmesi” projesi kapsamın 5. durak olan Güneydoğu bölge toplantısını Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi.

Saffron Otel’de yapılan toplantıda Türk Kadınlar Birliği Genel Saymanı Fikriye Evin, Proje Lideri Sevda Somuncuoğlu, Proje Koordinatörü Pınar Çetinkaya ile Medya Sorumlusu Müge Sunal projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Somuncuoğlu, kadın cinayetlerinin hafife alındığını vurgulayarak, “Kadına karşı şiddet, eşitlik, özgürlük şemsiyesi altında geliştirilirken bunlar bütüncül politikalarla önlenebilir. Bu sözleşme kadınların sığınacağı bir sözleşmedir. Kadın cinayetleri maalesef ki hafife alınıyor. Kadınlar soğuk çay getirdiği için, yemek geç geldiği için öldürülüyor” dedi.

Yapılan proje sayesinde mağdurlar şikayetinden vazgeçse bile devletin bunu bir kamu sorunu gibi algılayıp kamu davasına dönüştürebileceğini söyleyen Somuncuoğlu, “Kadınlar artık faaliyete geçen bu proje sayesinde şikayetinden vazgeçse bile devletin bunu bir kamu sorunu gibi algılayıp kamu davasına dönüştürecektir. Devlet artık bu sözleşme sayesinde mağdura sahip çıkacaktır” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.