DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

TURİZMİNİN CAN DAMARI BU KONAKLAR OLACAK

Son Güncelleme :

25 Ocak 2018 - 12:11

/ kez okundu.
TURİZMİNİN CAN DAMARI BU KONAKLAR OLACAK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Yapımı devam eden tarihi sokak iyileştirme projesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Necati Okay, bu özel projenin tamamlandığında Kahramanmaraş turizminin can damarı olacağını söyledi.

Divanlı mahallesinde Bahtiyar yokuşu olarak bilinen alanda tarihi sokak iyileştirme projesi başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, bölgede bulunan 17 konağı aslına uygun olarak restore ederek turizmin hizmetine kazandırmayı hedefliyor. Yapımı devam eden bu çalışmaları yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çalışmaların özverili bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Sokakta yaşayan vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Okay, bu çalışmalar neticesinde bir dönemin gözdesi olan bu alanların yeniden aynı öneme kavuşacağını aktardı. Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: “Şuanda 17 konağımızın restorasyon çalışması büyük bir hızla devam ediyor. Bitmiş olan binalarımız mevcuttur.

Diğer binaların da tamamlanmasıyla bu bölgemizi Kahramanmaraş’ın turizmine kazandırmış olacağız. Biz bu bakımdan bu binaların yoğun ilgi göreceğini düşünüyoruz. Tarihi tescili bulunan bu güzel eserlerin turizmimizin temel taşını oluşturacağını düşünüyorum. Bölgemizde bulunan tescilli konakları bir bir restore ederek şehrimizin hizmetine sunacağız. İşin sonuna yaklaştık diye düşünüyorum. Kısa bir süre sonra bu güzel eserleri Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin beğenisine sunacağız.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.