DOLAR 32,5933 % 0.35
EURO 34,8180 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,74 % 0,94
ÇEYREK A. 4.100,16 % 0,94
BITCOIN 2.125.026 3.466
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

Son Güncelleme :

12 Kasım 2015 - 15:54

/ kez okundu.
TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

BAŞKAN ERKOÇ KİTAP FUARI İÇİN BASINLA BİRARAYA GELDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu yıl ikincisi düzenlenecek kitap ve kültür fuarı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Katiphan’da düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Erkoç, fuarın geleneksel hale getirildiğini ve her yıl yapılacağını söyledi.

BİREKSİKLİĞİ GİDERDİK

Kahramanmaraş gibi bir şehirde kitap fuarı düzenlenmemesinin kendilerinin içinde bir eksiklik olduğuna vurgu yapan Başkan Erkoç: “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz kitap fuarının bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz. Artık geleneksel hale getirdik. Biz göreve gelmeden önce de göreve geldiğimizde de kitap fuarının eksikliğini hissettik. Ülkemizin değişik bölgelerinde kitap fuarı düzenlenmekte idi ama şairler ve yazarlar diyarı, ülkenin geleceğine yön veren insanların yetişmesinde katkıda bulunmuş insanları bağrından çıkaran başta üstad Necip Fazıl olmak üzere birçok şair, yazar ve düşünce adamını yetiştiren, şiirin başkenti Kahramanmaraş’ta kitap fuarının düzenlenmemesi hep içimizde bir eksiklikti.

Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz fuarımızı geleneksel hale getirdik. Bundan sonrada daha gelişerek devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

BİZ SOSYAL SERMAYESİ OLAN BİR ÜLKEYİZ

Türkiye’nin insan gücü fazla olan bir ülke olduğuna değinen Başkan Erkoç: “Ben sürekli şunu söylüyorum. Biz gerek ülke olarak gerekse şehir olarak zengin doğalgaz ve yer altı madenleri olan bir ülke değiliz. Biz sosyal sermayesi olan bir ülkeyiz. Beşeri sermayesi yani insan gücü olan bir ülkeyiz. İnsan aklına, beyin ve beden terine ihtiyacı olan yani insanlarımızı daha donanımlı hale getirerek üreten bir ülkeyiz.

Biz sadece kitap fuarı yapmıyoruz. Okullarımızdaki öğrencilerimizi de fuara taşıyor, o körpe beyinlerimizi kitapla buluşturuyoruz. Fuarımızı ve yazarlarımızı yayınevlerimizi ilçelerimize götürüyoruz. Kahramanmaraş’ımızdaki nesillerin daha nitelikli ve daha donanımlı hale gelmesi için her türlü gayret ve çabayı gösterme azmindeyiz” dedi.

ONUR KONUKLARI TAŞGETİREN VE DİLİPAK

Bu yıl ikincisini düzenleyecekleri fuara yüzlerce şair ve yazarın katılacağına işaret eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seneki fuarımızın onur konukları değerli yazarlarımız Ahmet Taşgetiren ve Abdurrahman Dilipak beyler olacak. Bunların yanı sıra Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Ediz Hun, Necip Evlice, İhsan Süreyya Sırma, Vehbi Vakkasoğlu, Sema Maraşlı ve daha birçok değerli yazarımız fuarımıza katılarak okurlarıyla buluşacak, imza günleri ve söyleşileri olacak.”

TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

Bu yıl ki fuar süresince ilçelerde de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Çok görkemli bir fuar olacağı inancındayız. Fuar süresince konferanslar, söyleşiler, şiir şöleni, panel gibi birçok etkinlikler düzenlenecek. Kitap fuarıyla beraber şehrimiz birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 20-29 Kasım tarihleri arası Kahramanmaraş’ımızın en verimli günleri yaşayacağı kanaatindeyim.

Kitap fuarımız dolayısıyla 16 Kasım’da ilçelerimizde canlı radyo programları olacak. Geçen yıl Erdem Beyazıt’ın hayatını belgesel yapmıştık. Bu yıl da Nuri Pakdil’in hayatını konu edinen belgeselin galasını gerçekleştireceğiz. Fuarımıza ve fuar süresince düzenleyeceğimiz etkinliklerimize tüm halkımızı ve kitapseverleri davet ediyoruz ve bekliyoruz.”

Başkan Erkoç konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

_STC6426 _STC6441 _STC6516

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.