DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Telefonla Konuşmak İçin Mezarlığa Gidiyorlar

Son Güncelleme :

20 Ekim 2016 - 10:59

/ kez okundu.
Telefonla Konuşmak İçin Mezarlığa Gidiyorlar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’a, yaşadıkları mahallede baz istasyonu olmayan köylüler, cep telefonuyla görüşebilmek için her gün 5 kilometre yol katedip mezarlığa gidiyor.

Telefonla Konuşmak İçin Mezarlığa Gidiyorlar

Kahramanmaraş’a Ekinözü ilçesine bağlı 70 haneli 500 nüfuslu Demirlik Mahallesi’nde yaşayanlar, baz istasyonu olmadığı için cep telefonlarını kullanamıyor.

5 KİLOMETRE UZAĞA GİDİYORLAR

Sistemin sağlıklı çalışmaması nedeniyle ev telefonlarını da kullanamayan mahalle halkı, cep telefonlarını ya yüksek kesimlere çıkarak ya da 5 kilometre uzaklıktaki mahalle mezarlığına giderek kullanabiliyor.

Yüksek kesimlere çıkmak yerine iletişim kurabilmek için çareyi mezarlığa gitmekte bulan mahalleli, telefonla görüşmek için 5 kilometre yol kat edip hem görüşmelerini yapıyor hem de ölülerine dua ediyor.

“NE TELEFON VAR, NE DE YOL”

Mahalle sakinlerinden Yusuf Demir, yaptığı açıklamada, yıllardır Demirlik Mahallesi’nde yaşadıklarını ancak teknolojiden faydalanamadıklarını söyledi.

Mahallelerinde cep telefonu kullanamadıklarını belirten Demir, “Sorunu ancak köy sakinleriyle mezarlığa gelirsek çözebiliyoruz. Telefon teknolojisinin nimetlerinden biz de faydalanmak istiyoruz. Telefon evde çekmiyor. Ancak böyle mezarlığa, uç noktalara gidersek öyle telefonla görüşebiliyoruz. Köyümüzde yollarımızla ilgili de sıkıntımız var. Köyümüzün içinde sadece evlerimizin önü değil ana yolda bile parke yok. Çevremizdeki her köyün yolları evlerinin önüne kadar parkeyle kaplandı ancak bizde ne telefon var ne de yol.” dedi.


“BİZ DE BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ”

Yaşar Topal ise köyde cep telefonuyla konuşmak için mezarlığa ya da yüksek yerlere çıktıklarını anlattı.

Evlerde telefonlarının çekmediğini dile getiren Topal, “Telefonla konuşmak için en az 5 kilometre uzaklıktaki mezarlığa gidiyoruz. Bu konuda mağduruz. Çevre köylerin hepsinde çekiyor sadece bizim köyümüzde çekmiyor. GSM firmalarıyla görüştük ancak bir netice alamadık. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de teknolojiden faydalanmak istiyoruz.” diye konuştu.

“HEM GÖRÜŞÜYORUZ, HEM DUA EDİYORUZ”

Battal Demir de mahallede mahrumiyet içerisinde yaşadıklarını belirterek, “Telefon gerek olduğunda ya yüksek tepelere ya da mezarlığa geliyoruz. Buraya gelip hem telefonla görüşüyoruz hem de yakınlarımıza dua ediyoruz. Telefon yok, yolumuz yok. Hakkımızı arayacağız. Bizim hakkımızı kim savunacaksa oraya kadar gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.