DOLAR 32,5037 % 0.16
EURO 34,7668 % 0.11
GRAM ALTIN 2.488,63 % 1,07
ÇEYREK A. 4.068,91 % 1,07
BITCOIN 2.089.662 3.429
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Tekstilde ilk dörtteyiz

Son Güncelleme :

04 Ocak 2016 - 16:30

/ kez okundu.
Tekstilde ilk dörtteyiz
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş, toplam tekstil ürünleri net satışlarında %8 pay ile dördüncü büyük şehir oldu.

 

Türk Tekstil ihracatının yüzde 7’sini tek başına gerçekleştiren Kahramanmaraş, tekstil ürünleri net satışlarındaki payı sıralamasında 4. sırada yer aldı. Denizli, Adana ve İzmir gibi illeri tekstilde geride bırakan Kahramanmaraş, Türkiye pamuk ipliği üretiminin ise %35’ini sayıları 71 bulan fabrikalarda gerçekleştiriliyor.

2015 yılında  493 milyon dolarlık tekstil ihracatı ile Türk tekstil sektörü ihracatının direkt olarak %7’sini yapan Kahramanmaraş, dolaylı olarak ise 2,5 milyar dolara yakın yurtiçi satışı ile Türk tekstil sektöründe önemli bir piyasa aktörü olarak rol oynuyor.

İSTANBUL BİRİNCİ

Tekstil ürünleri net satışlarındaki payı sıralamasında yüzde 31,5 ile İstanbul birinci olurken yüzde 19,6 ile Gaziantep ikinci oldu. Bursa ise yüzde 14 ile üçüncü olurken yüzde 8 ile Kahramanmaraş dördüncü sırada yer aldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, “1980 yılından sonra planlı üretim neticesinde Kahramanmaraş birçok sektörde zirve konumunda. Amiral gemimiz olan tekstilde Türkiye sıralamasında dördüncüyüz” dedi.

ÇIRÇIR FABRİKALARINDAN BÜYÜK ENTEGRE TESİSLERE DÖNDÜK

80’li yıllardan sonra başlayan değişim hareketine Kahramanmaraş’ın çabuk entegre olduğunu belirten Karaküçük, “Teknolojik yatırım sayesinde tesislerimizi geliştirebilirdik. Gelişim neticesinde birçok sektörün lideri konumuna geldik. Özellikle tekstilde yakaladığımız başarı Türkiye’de bizi ilk dörde taşıdı. Bu başarıyı kazanmamızda işçisinden patronuna emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

117 ÜLKEYE İHRACAT

Başkan Karaküçük son olarak şunları kaydetti: “Ülke ekonomisine yön veren Kahramanmaraş’ın tekstil alanında Türkiye’de ihracat payı ise yüzde 7, Kasım ayına kadar 717 milyon 970 bin 500 dolar ihracat,  Toplam ihracatta tekstilin payı ise yüzde 69 olarak gerçekleşti”

 

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.