DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.104.658 1.731
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Suriyeli Çocuklar İçin Özel Eğitim Merkezi Açıldı

Son Güncelleme :

22 Nisan 2015 - 15:43

/ kez okundu.
Suriyeli Çocuklar İçin Özel Eğitim Merkezi Açıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta AFAD ile Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde UNICEF’in desteğiyle Suriyeli çocuklar için özel hazırlanan eğitim merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Doğukent Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine konuşan UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, UNICEF’in desteğiyle 29. eğitim merkezini hizmete açtıklarını söyledi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Suriye halkına kucak açan Türkiyehükümetine ve halkına teşekkür ederek, “Suriyeli misafirlerimiz çok büyük acılar yaşayarak bugünlere geldiler. Yine onlar gibi bizler de Türk hükümeti ve Türk halkına göstermiş oldukları misafirperverlik için müteşekkiriz. Ülkelerindeki anlaşmazlık durumlarından uzaklaşmaya, korunmaya çalışan Suriyelilere cömert misafirperverliğini sunan Türkiye’yi bir kez dana bu alanda desteklemek bizim için büyük bir mutluluk.Suriye’de yaşanan durum beşinci yılına girmiş bulunuyor ve gerçekten bölgede milyonlarca kişi ve Suriye’nin üzerinde çok korkunç etkilerin olduğunu görüyoruz. Bu durumdan etkilenen 14 milyon çocuk olduğunu tahmin ediyoruz. Suriye’de yaşanan bu durum toplamda 3 milyon 800 bin mülteci yarattı dünya çapında. Bu mültecilerden 1 milyon 700 bini Türkiye’de misafir ediliyor. Bu dünya üzerinde ulaşılmış en yüksek mülteci sayısıdır” ifadelerini kullandı.

Törende Milli Eğitim Bakanlığı adına söz alan Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise,Suriye’deki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye’de sayıları 2 milyonu aşan misafirleri en iyi şekilde ağırladıklarına dikkat çekerek, “2011 yılındaki Suriye’deki iç karışıklıklardan dolayı ülkemize gelen şu anda 2 milyonu bulan misafirlerimiz için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Medeniyetimizin ve ülkemizin büyüklüğünü bir kez daha anlamak için ifade ediyorum; bütün Avrupa Birliği ülkelerinin kabul ettiği mülteci sayısı 130 bin sadece. Benim ülkemin bugüne kadar bu insanlar için harcamış olduğu miktar 5 buçuk milyar dolarken, tüm dünyanın bize göndermiş olduğu miktar 250 milyon dolar. Biz bunları yaparken ve harcarken sadece insani, ahlaki ve vicdani görevlerimizi yerine getiriyoruz. Biz, Milli Eğitim Bakanlığı olarak, AFAD olarak ve illerde valilerimiz olarak bugüne kadar bu çocuklar için çok önemli şeylere imza attık. Ancak yeterli mi, hayır. Şayet 250 bine yakın çocuk hala eğitim ve öğretimin dışında ise bunda hepimizin üzerine daha fazla görevler düştüğünün de bilinmesini istiyorum. Biz daha çok çalışacağız, UNICEF daha çok çalışacak, AFAD daha çok çalışacak, Avrupa Birliği daha çok çalışacak sokakta bir tane çocuk kalmayacak” şeklinde konuştu.

AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Fatih Özer ise, Türkiye’de bulunan 190 Suriyeli öğrencinin eğitim ve öğretime kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından geçici eğitim merkezinin açılış kurdelesi, KahramanmaraşValisi Mustafa Hakan Güvençer, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, AFAD Müdahale Dairesi BaşkanıFatih Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Bela Szombali ve Suriyeli öğrenciler tarafından birlikte kesildi.

Açılış töreni, protokol üyeleri eğitim merkezini gezmesi ve öğrencilerle sohbet etmesiyle sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.