DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
GRAM ALTIN 2.441,00 % 0,10
ÇEYREK A. 3.991,03 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sular Akademi Hastanesine “Bebek Dostu Hastane” Ünvanı Verildi

Son Güncelleme :

08 Ağustos 2023 - 20:57

/ kez okundu.
Sular Akademi Hastanesine “Bebek Dostu Hastane” Ünvanı Verildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi’nde 1-7 Ağustos Emzirme Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, bebekler için en sağlıklı besin olan anne sütünün özendirilmesi, anne ve anne adaylarına emzirme konusunda doğru bilgi ve alışkanlıkları kazandırmaya yönelik olarak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından 1-7 Ağustos Emzirme Haftası kapsamında Zoom üzerinden düzenlenen seminere katılan Sular Akademi Hastanesi Doktor ve hemşireler emzirmeye yönelik önemli bilgiler verdiler.

ANNE SÜTÜ BİR MUCİZEDİR

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Zekeriya Büyükdereli Anne sütü abı hayat suyudur.

Anne sütünün önemine dikkat çekmek için bu etkinliğin yapıldığını söyleyen Uzm. Dr. Zekeriya Büyükdereli sözlerine şu şekilde devam etti. Anne sütü İnsanoğlu var olduğu günden bu yana yaşamsal görevler yapmıştır. Sağlıkçılar hastaneler, mama fabrikaları yokken anne sütü anne ve bebek vardı.

Anne sütü içinde bir çocuğun ihtiyaç duyabileceği su, protein miktarı, şekeri, aşı gibi ürünlerde içerir. Üstelik 33 haftalık bir bebek doğuran annenin sütü 33 haftalık bir bebeğin ihtiyaçlarına göredir.
Zamanında doğan bir bebek içinde anne bünyesi yine ona uygun süt ihtiyacını karşılamaktadır.

Büyükdereli, anne ve anne adaylarına bir çağrıda bulunarak, lütfen 2 yaşına kadar bebeklerinizi emzirin anne sütünden mahrum etmeyin anne sütü abı hayat suyudur. ‘’Dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.