DOLAR 32,4802 % -0.04
EURO 34,7679 % -0.65
GRAM ALTIN 2.439,88 % 0,15
ÇEYREK A. 3.989,20 % 0,15
BITCOIN 63.646,55 -0.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 25°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

STEM Eğitim Çalıştayı Kahramanmaraş’ta Başladı

Son Güncelleme :

13 Eylül 2017 - 7:29

/ kez okundu.
STEM Eğitim Çalıştayı Kahramanmaraş’ta Başladı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen STEM Eğitim çalıştayı, Şehit Hanifi Çakallığıolğlu Öğretmenevi ASO Salonunda düzenlenen bir törenle başladı.

Çalıştayı açılışı saygı duruşu ve istiklal Marşına müteakiben Bilgi-İşlem ve Eğitim Teknolojleri  bölüm sorumlusu İl Millî eğitim Müdür yardımcısı Sıddık Şirikçi’nin açılış konuşmasıyla devam etti. “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak YEĞİTEK Genel Müdürlüğü le yapılan görüşmeler sonunda 12-14 Eylül 2017 tarihlerinde ilimizde yapılan çalıştay, siz değerli  katılımcılara STEM hakkında bilgi vererek ufuk kazandıracak. Aynı zamanda sizlerin katkıları ile daha ileri boyutlara dönüşecek” diyen şirikçi daha sonra şu ifadeler kullandı.

“STEM eğitim ana sınıfından üniversiteye dek sürebilmekte olup, teorik biliglerin uygulamaya, ürüne ve yeni buluşlara dönüştürülmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda eğitim programlarının STEM’e göre güncellenmesi ve ihtiyaç duyulan eğitim ortamlarının oluşturulması ve öğretmenlerin bu yaklaşıma göre yetiştirilmesi gerekmektedir.

İlmizde geçekleştirilen bu STEM çalıştayının öğretmen ve öğrenclerimze hayırlı olmasını dilerken, STEM çalıştayına destek veren program davetmize icabet eden YEGİTEK başta Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknojler genel Müdürlüğü yetkililerni ve değerli Bakanlık temsilcilerne, görevlilerine, Büyük Şehir Beledyie başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ’a ve ekibine, İl Millî Eğitim müdürümüz Mehmet Emin AKKURT’a, DOĞAKA Genel sekreter Onur YILDIZ’a ve İl temsilcsi İbrahim SAYDAM’a, Srateji Sorumlusu İl Milli Eğitim müdür yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ ve ekibine, Fatih Projesi İl Koordnatörü Ali BİLAL, fatih Eğitmenler Dilek KONUŞ, Mehmet GÖK, İsmal TOLU ve Murat ARICIOĞLU’na, Programın hazırlanmasına ve uygulanmasına ev sahplği yapan Öğretmanevi müdürümüz Yusuf TÜRK YILMAZ ve ekbine, Ülkemize öğrenclerimize br şeyler kazandırmak için gayret eden zihin ve kalb gayretyle aramızda yer alan değerli meslektaşlarıma ve emeğ geçen herkese teşekkür ederim. Çalışmalarımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra Scentx Okul Ağı Koordnatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR ve Eğitim Teknolojleri Geliştirme ve Projeler biriminden Scentx Koordnatörü Esra Kayış yapmış oldukları sunumlarda STEM yaklaşımı ve SCIENTIX STEM portalı hakkında bilgi verdiler. Çalıştayın ikinci ve üçüncü gününde ise STEM ile ilgili atölye çalışmalarına ve STEM eğitim hakkında değerlendirmelere yer verilecek. STEM, dünya üzerinde uygulanan ve öğrencilerin gelişim sürecinde teknoloj, bilim, mühendislik, sanat ve matematik alanlarının eş zamanlı gelişmlerin ön plana almış bir çalışmadır. STEM etknliklerinin amacı, öğrencilerin dikkatini çekmek, merakını uyandırmak onların kabiliyetlerini açığa çıkarmaktır. STEM yaklaşımından en büyük beklenti ise, gelecekte ülke üretimine katkı sağlayacak bireylerin yetiştirilmesidir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.