DOLAR 32,3245 % 0.21
EURO 35,1555 % 0.02
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.288.589 -0.332
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sinan Oğan Terörle Mücadele Milli Meselemizdir

Son Güncelleme :

06 Haziran 2016 - 6:41

/ kez okundu.
Sinan Oğan Terörle Mücadele Milli Meselemizdir
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mhp Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, devletin terörle mücadelesini sonuna kadar destekleyeceklerini belirterek, “Bu bizim siyaset meselemiz değil, bu bizim milli meselemizdir. Milli meseleleri asla siyasete alet etmeyeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş’a gelen MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Kılavuzlu Köprüsü’nde partililer tarafından karşılandı. Bir otelde partililere seslenen Oğan, projelerini anlattı. Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı seçildiğinde partideki tüm görevlerin 3 dönemle sınırlandırılacağını belirterek, şöyle dedi:

“Bazı vatandaşlarımız mecburiyetten, bazen bir hata sonucu, çocuğunu doğurur, götürür caminin önüne bırakır. Bunun bir de siyaset versiyonu var. Bazı analar da çocuğu doğurur, getirir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önüne koyar. O gün bugün orada unutur hala milletvekilidir. Artık 6 dönem, 8 dönem, 10 dönem, 11 dönem milletvekilliği dönemi de kapanacaktır. Bütün görevler Milliyetçi Hareket Partisi’nde Genel Başkan için de,milletvekili için de, il başkanı ve ilçe başkanı için de bütün görevler Allah nasip ederse 3 dönemle sınırlandırılacaktır. Genel başkan yardımcılıkları, bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nin yeni döneminde Allah nasip ederse teknik bir kadroya çevrilecek ve genel başkan yardımcılığı milletvekili olamayan zira genel başkan yardımcılarımız maalesef ki; hep illerindeki birinci sırayı rezerve etmiş, ikinci sırayı onlar belirlemiş, ilden yorulunca büyükşehirden birinci sıraları kendilerine almışlar. Örnek mi istiyorsunuz; Adana, Mersin,Ankara, İstanbul, Hatay. Bundan sonra kıymetli arkadaşlarım genel başkan yardımcısı sadece ve sadece genel merkez görevleriyle sınırlı olacak, Meclis görevlerini başka arkadaşlarımız yürütecekler. Dolayısıyla da genel merkez yönetimiyle, milletvekili görevleri birbirinden ayrılacaktır.”

ALMANYA’YA ‘SOYKIRIM’ TEPKİSİ

Siyasetin salıdan salıya yapılan bir iş olmaktan çıkarılacağını ifade eden Oğan, AlmanyaFederal Meclisi Bundestag’in 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımlamasına da tepki gösterdi. Oğan,  “Siyaset nerede yapılıyorsa biz orada olacağız. Bugün Türkiye’de ciddi bir televizyon bağımlılığı var. Artık neredeyse yakın tarihimiz Kurtlar Vadisi’nden, uzaktarihimiz Muhteşem Yüzyıl’lardan öğreniliyor. Türk milletinin siyaset zihniyeti de televizyonlardan oluşturuluyor. Televizyon ekranlarından kaçan değil, bizatihi kaçan şu iktidarı kovalayan olacağız inşallah. Daha dün bir oylama yapıldı ve Alman parlamentosunda o soykırımcı olarak tarihin kara sayfasında yerini alan Almanlar kendi suçlarına almak için bizi de soykırımcılıkla suçluyorlar. Şimdi bunun müsebbibinden birisi de beceriksiz dış politikadır. Almanya’da, Avrupa’da Türk federasyonlarımız var. Türk toplumu Avrupa’daki en büyük toplum. Hukuk çerisinde onlar itirazını niye bildirmiyor?Milliyetçi Hareket Partisi bunu da yapması gerekmiyor mu?”

‘DEVLETİN TERÖRLE MÜCADELESİNİ DESTEKLEYECEĞİZ’

Konuşmasında terörle mücadelede devlete destek vereceklerini de açıklayan Oğan, şunları söyledi:

“Allah Türk milletinin yardımcısı olsun. Çünkü Türk milleti zor günler geçiriyor. Her gün teröristler bir yeri bombalıyor. Her gün şehitlerimiz var. Her gün analar ağlıyor. Her gün Türk milletinin anasını ağlatmaya bu iktidar devam ediyor. Peki bunun için biz ne yapacağız? Burada susacak mıyız? Terör örgütünün ülkemizi gözümüzün önünde adeta savaş alanına çevirmesine susacak mıyız? Biz iktidar oluncaya kadar buradan AKP’ye sesleniyorum. Terörle mücadelende samimi bir duruş gösterirsen; sonuna kadar terörle mücadelesini bu devletin, AKP’nin değil bu devletin terörle mücadelesini destekleyeceğiz. Bu bizim siyaset meselemiz değil, bu bizim milli meselemizdir. Milli meseleleri asla siyasete alet etmeyeceğiz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.