DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.118.846 2.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sinan Oğan: Erdoğan’ı destekleyeceğiz

Son Güncelleme :

22 Mayıs 2023 - 18:43

/ kez okundu.
Sinan Oğan: Erdoğan’ı destekleyeceğiz
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tura ilişkin kararını verdi. Oğan, “28 Mayıs seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından, ilk turda yüzde 5.17 oy alan Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı:

“Türk milletinin her bir ferdine teşekkür ederim. Ata İttifakı bileşenlerine, parti teşkilatlarına teşekkür ederim. Yaklaşık 10 senedir bizimle beraber yol yürüyen yol arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. Bizimle farklı dünya görüşü içerisinde bulunmasına rağmen bize oy veren tüm vatandaşlarımıza sevgi saygılarımı iletiyorum. Sosyal medya açılan tek kapımız oldu. Cümlelerimize saldıranlar oldu. Hakkımızda yalan haberler çıkardılar. Sosyal medya lincine uğradık. Gece gündüz uyumadık ama yılmazdık yıkılmadık. Biz yaklaşık 3 yıl önce eğer bir Türk milliyetçisi aday olmaz Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağız dedik. Sinan Oğan gönüllüleri ile örgütlenmeye başladık. Böyle bir aday çıkarsa çekileceğimizi söyledik. Ancak dediğimiz şartlarda bir aday çıkmadığı için çalışmalarımıza hız verdik. 11 Mart’ta aday ilan edildik. Maalesef birçok kesim bizim 5,2 oy olmamızı şaşırarak izliyor. Biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk. Bizim beklediğimiz oy oranı daha yüksekti. Şimdi tam da dediğimiz noktadayız. İlk turda çekilmemiz durumda seçimin ilk turda biteceğini sanırım herkes görmüştür. Devlet katkısından mahrumduk. Buna rağmen büyük bir mücadele yürüttük.”

“Bir Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü gündem hale getirdik. İki ittifak arasına serpiştirilmiş ve yedek olarak görülen Türk milliyetçi seçmeni yeniden merkeze yerleştirdik. Bizi dikkate almak istemeyen saymaya gerek görmeyenlerin saydığını gördük. PKK, FETÖ vb gibi terör örgütleri ile mücadele ile Türk siyasetini esir almalarına engel oldu. Yürüttüğümüz kaliteli siyaset tarzı ile farkındalık oluşturduk.”

“14 Mayıs seçimlerinde Türk seçmen hem Cumhur hem de Millet İttifakı’nı uyarmıştır. Ata İttifakı kendi tabanı ve bileşenleri ile müzakere sürecini işletmiştir. Seçmen bize de yürütme erki üzerinden Türk milletinin hassasiyetini göstermiştir. Türkiye kritik bir dönemeçten geçmektedir. Sığınmacılar konusu maliyetleri olabilecek bir konudur. Türkiye’deki deprem gerçeği de acil bir meseledir. 28 Mayıs seçimlerinin akabinde ekonomik olarak sağlıklı kararlar alınması gerekmektedir.”

Oğan: Kılıçdaroğlu’yla görüştüm

Soru almayacağını belirterek konuşmasını tamamlayan Sinan Oğan, gazetecilerin “Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü” sorusuna salondan çıkarken “Görüştüm” diyerek yanıt verdi. Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev’le görüşmediğini belirten Oğan, “Benim muhatabım Erdoğan ve Kılıçdaroğlu” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.