DOLAR 32,3245 % 0.21
EURO 35,1555 % 0.02
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.288.589 -0.332
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sevgi bir günlük değil, bir ömürlüktür

Son Güncelleme :

15 Şubat 2016 - 16:23

/ kez okundu.
Sevgi bir günlük değil, bir ömürlüktür
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sevgi bir günlük değil, bir ömürlüktür’ etkinliğine 71 yıllık evli olan Demirbanka çifti damga vurdu.

Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen, 50 yıl ve üzeri evli olan çiftlerin davet edildiği kahvaltı programına 160 kişi katıldı. Hacı Ahmet Demirbanka ve eşi Sultan Demirbanka 71 yıllık evlilikleri ile en uzun evli çift olarak programa damga vurdu. Hacı Ahmet Demirbanka 1922 yılında doğdu ve 23 yaşında iken 1925 doğumlu Sultan hanımla evlendi. Bu evlilikten 10 çocuk ve 30 torun dünyaya geldi.

Eşi Sultan Demirbanka’yı ilk günkü gibi sevdiğini anlatan Hacı Ahmet Demirbanka, 71 yıllık evliliğin sırrını, karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu ifade etti.

“Ben eşimi hep sevdim ve onu hiçbir zaman incitmedim, kırmadım. Her zaman korudum, kolladım, hiçbir surette kimseye ezdirmedim, küçük düşürmedim” diyen Hacı Ahmet Demirbanka, yeni evlenen ve evlenecek olan erkeklere özellikle eşlerine karşı saygılı olmaları gerektiğini tembihledi.

Eşi Sultan Demirbanka ise, “Kocam evime ne getirdi ise itiraz etmedim, karşısında konuşmadım, bana olan sevgisine karşılık ben de onu sevdim ve hepsinden önemlisi de ona saygıda kusur etmedim” diye konuşarak yeni evlenen veya evlenecek olan bayanlara nasihatlerde bulundu.

Düzenlenen etkinlikten dolayı Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür eden Hacı Ahmet Demirbanka, “Bizi unutmayarak kahvaltı programına çağıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar, bizleri unutmamışlar. Ben burada yeni evlenmiş veya evlenecek olanlara sesleniyorum. Öncelikle evinizi, eşinizi sevin, koruyun kollayın. Bir erkek hanımına ne kadar sahip çıkar, korur, kollar ve gözetirse, hanımı da aynı şekilde erkeğini korur, kollar ve gözetir. Aile içerisinde sevgi ve saygı eksik olmaz ise o aileye hiçbir şey zarar veremez” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.