DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,97 % 1,47
ÇEYREK A. 3.778,44 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

SEMPOZYUM GEZİ İLE TAÇLANDIRILDI

Son Güncelleme :

21 Kasım 2016 - 13:15

/ kez okundu.
SEMPOZYUM GEZİ İLE TAÇLANDIRILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün süre Uluslar arası Selçuklu Döneminde Maraş Sempozyumu, tarihi yerlerin gezisi ile taçlandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Eshab-ı Kehf ve Afşin Bey Salonları’nda gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyumun ardından sempozyumda bildiri sunan akademisyenlere bir gezi düzenlendi.

Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “17-19 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Selçuklu Döneminde Maraş Sempozyumu 3. Günü konuk akademisyenlerimiz ile Türkiye Selçuklu Devletinden izler bulunan ilçelerimize yapılan gezi ile sona ermiştir.

Bu program üzere Andırın-Göksun yolu üzerinden Afşin Eshab-ı Kehf’e ulaşılmış; Bu güzergâhta yer alan Andırın kaleleri görülmüş, tarihe sahne olmuş yerler hakkında akademisyen hocalarımız bilgiler aktarmıştır. Afşin ilçemizdeki ziyarette, Eshab-ı Kehf Külliyesi içerisinde bulunan han, ribat, eshab-ı kehf mağarası, cami ve mescit bölümleri ziyaret edilmiş yetkililerden bilgiler alınmıştır. Elbistan ilçemiz ile devam eden programda ise Elbistan Ulu Cami, Çarşı Cami ve Himmet Baba Camii ve Türbesi ziyaret edilmiş bilgiler alınmıştır; 60 kişinin katıldığı gezi programı Elbistan Pınarbaşı’nda sona ermiştir” denilerek bilgi verildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.