DOLAR 32,5333 % 0.25
EURO 34,8634 % 0.39
GRAM ALTIN 2.486,80 % 1,00
ÇEYREK A. 4.065,92 % 1,00
BITCOIN 2.008.659 -3.503
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2016 - 9:32

/ kez okundu.
Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ve gaziler için iftar programı düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ve gaziler için iftar programı düzenlendi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, bir tesiste düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ailelerle tanışmanın büyük bir şeref olduğunu söyledi.

Ebedi ve sonsuz bir hayat, ölümün ölümsüzlüğün yolu yönündeki inanç ve bu inancın şekillendirdiği kurumun adının şehadet kurumu olduğunu belirten Vali Özkan, şehit yakınlarının kendileri için en kutsal bireyler olduğunu kaydetti.

Şehit aileleri ve gazilerin önemine dikkat çeken Özkan, “Millet olarak, Anadolu’nun kültüründe var olan vatanın bölünmez bütünlüğü, kutsal değerler, bayrak inancımız için bu uğurda memleketin birliği ve bütünlüğü noktasında canını feda etme yönündeki fedakar milletin mümessileri ve bunların en iyi simge ve kurum haline gelen şehit aileleri, şehit derneklerimiz, gazilerimiz ve yakınları.” dedi.

Vali Özkan, Anadolu medeniyetinin, Türk milletinin en önemli hasletlerinden birisinin şehadet kurumuna olan teveccühü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bizim Anadolu medeniyetinde, Türk milletinin en önemli hasletlerinden birisi, şehadet kurumuna yönelik teveccühü, şehit ailelerine yönelik hizmetkarlığı her şeyin üstünde. Bu günde memleketin birliği ve bütünlüğü noktasında bu maliyete katlanan şehit ailelerimizi, zaten Anadolu’nun Türk milletinin her bir ferdi kendileri fedakar bir şekilde bunlara hizmetkar olmak istemektedir. Biz, aynı şekilde Anadolu’nun bu hissiyatının bir tezahürü olarak, bir tercümanı olarak kamu hükumet devlet devlet memurları, devlet görevlileri. Devlet temsilcileri öncelikle belirtmek istiyorum ki şehit ailelerimizin emrinde şehit ailelerimizin her türlü istek arzu yönünden bütün ihtiyaçlarını mesai arkadaşlarımızla beraber seferber olacağımız belirtmek istiyorum.”

Şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra kent protokolü ile askeri yetkililer ve çok sayıda davetli katıldığı programda, Kur’an-ı Kerim okunup, şehitler için dua edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.