DOLAR 32,5947 % 0.33
EURO 34,8187 % 0.19
GRAM ALTIN 2.500,82 % 0,66
ÇEYREK A. 4.088,83 % 0,66
BITCOIN 2.121.240 2.416
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Şehit Haberlerini İzlememek İçin Televizyonu Kaldırdılar

Son Güncelleme :

23 Aralık 2015 - 16:30

/ kez okundu.
Şehit Haberlerini İzlememek İçin Televizyonu Kaldırdılar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 2011 yılında operasyon dönüşü dereye düşerek şehit olanPiyade Uzman Çavuş Durdu Yorgun’un Kahramanmaraş’ta yaşayan ailesi terörün bitmesi ve barışın sağlanması için her gün dua ediyor. Şehit haberlerini izlememek için evlerindeki televizyonu kaldıran aile ‘Çözüm süreci yeniden gelsin, analar babalar ağlamasın.’ dedi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde yaşayan Mehmet (57) ve Yeter Yorgun (55) çiftinin 3’ü kız, 4’ü erkek çocuğundan ortancası olan şehit Uzman Çavuş Durdu Yorgun, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi’nde 2011 yılının Nisan ayında operasyon dönüşü suya düşerek şehit oldu. Oğullarının şahadet haberiyle 5 yıldır acısı dinmeyen Yorgun çifti, çözüm sürecinin bozulmasıyla aratan terör olayları ve sonrasında peş peşe gelen şehit haberleriyle acılarını yeniden yaşıyor.

“UZMAN ÇAVUŞLUĞU KAZANDIĞI İLK YIL AĞLAYARAK VAZGEÇİRDİM”

Şehit oğlunu, uzman çavuşluk sınavını kazandığı ilk yıl ağlayarak engelleyen anne Yeter Yorgun, şehit haberlerini izlememek için televizyonu evinden kaldırdığını söyledi. Oğlunun evlendikten 6 ay sonra şehadet haberinin geldiğini anlatan anne Yorgun; “Askerliğini ardından uzman çavuşluk sınavına girdi, kazandı. Ben ağladım, sızladım göndermedik ama bir yıl sonra tekrar sınava girdi, kazandı ve ‘ben vatan koruyacağım’ dedi gitti. Evlendikten 6 ay sonra şehit oldu. Allah kimseye böyle acılar vermesin, verdiğine de yardım eylesin.” diye konuştu.

“ŞEHİT HABERLERİNİ İZLEMEMEK İÇİN TELEVİZYONU KALDIRDIK”

Geride kalan 5 yılın çok zor geçtiğini dile getiren Yorgun, çözüm süreciyle birlikte bir süre rahatladıklarını ancak artan şehit haberleriyle acılarının tazelendiğini ifade etti. Televizyonu evden kaldırttığını kaydeden şehit annesi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm sürecinde şehit gelmeyince bir süre rahatladık, analar ağlamadı, kimsenin ciğeri yanmadı ama şimdi günlük haberler geliyor. Bu nedenle evdeki televizyonu kaldırdık, şehit haberlerini görmemek için, evde televizyon yok ama yinede günlük şehitler geliyor, haberini duyuyorum her seferinde bir kere daha üzülüyorum ‘onların anası babası ne yapıyor?’ diye kendime soruyorum. Çok zor, kendimiz kaybettik.”

“BARIŞIN SAĞLANMASI VE TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ”

Oğlunun şehadetinden sonra evinin kapısına bayrak diken ve bir daha indirmeyen baba Mehmet Yorgun ise barışın sağlanması ve terörün bitmesi için dua ettiğini ifade etti. Baba Yorgun, “Çözüm süreci çok iyiydi, şehit haberleri gelmiyordu, seviniyorduk ama yine başladılar. Üzülüyoruz, artık şehit haberi duymak istemiyoruz. Çözüm bulacağız, bulacağız diyorlar ama yine bulamadılar, bulacağız dediler bizleri sevindirdiler, memnun olduk inşallah en kısa zamanda buna bir çözüm bulunur. Çözüm süreci yeniden gelsin, analar babalar ağlamasın. Barışın sağlanması ve terörün bitmesi için dua ediyoruz. Bu vatan için bir değil 5 çocuğumu yine gönderirim.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.