DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

SARIGÜZEL ALİ KOCA ORTAOKULU’NDA RESİM SERGİSİ VE TUBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

Son Güncelleme :

01 Haziran 2016 - 15:40

/ kez okundu.
SARIGÜZEL ALİ KOCA ORTAOKULU’NDA RESİM SERGİSİ VE TUBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Yaşı gibi kadrosu da  genç  olan Sarıgüzel   Ali Koca Ortaokulu’nda 2. Tübitak Bilim Fuarı ve Resim Sergisi açıldı.

Kahramanmaraş Merkez’e en uzak mahallelerden biri olan Sarıgüzel’de, Ali Koca Ortaokulu tarafından 2. Tübitak Bilim Fuarı ve Resim Sergisi açıldı. Tubitak kapsamında yapılan Bilim Fuarı ile Resim Sergisi yöre halkından büyük ilgi gördü. Serginin açılışı Ilıca Yeniyapan Okul Müdürü İbrahim KARALAR ve Arge  Müdürü  Cevdet ÜSTÜN   tarafından gerçekleştirildi.

Merkeze 95 Km. uzaklıktaki genç ve dinamik bir kadroya sahip olan okulun, zeki öğrencileri ve idealist öğretmenleri Durdu Mehmet GENÇOĞLAN ve Şükran ÖZKAN’ın yaptığı çalışmalar göz doldurdu.

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Mehmet FİDAN tarafından gerçekleştirildi. Mehmet FİDAN  Teknolojiden ve Bilimsel çalışmalardan bu kadar uzakta olan köy çocuklarının yapılan bu tarz etkinliklerle  eksikliklerinin büyük ölçüde giderildiğine değindi. Aynı zamanda Resim Sergisiyle öğrencilerde yeteneklerinin ortaya çıkarıldığına hem öğrencilerin hem de köy sakinlerinin sanata olan ilgilerinin arttığından söz etti.

Açılışta gerçekleştirilen deney gösterileri yse en donanımlı okulları aratmayacak kalitedeydi. Bilim Fuarı ve Resim Sergisi ziyaretçilerin yapılan çalışmaları yakından incelemesiyle devam etti. Özellikle Fuarda görevli öğrencilerin ilgi ve istekleri dikkatlerden kaçmadı. Fuarın en gözde ziyaretçisi de 93 yaşındaki bilim ve sanat meraklısı dede oldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.