DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sağlıklı Beslenme Etkinliği

Son Güncelleme :

15 Nisan 2015 - 8:12

/ kez okundu.
Sağlıklı Beslenme Etkinliği
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından TOKİ İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte
çocuklara çeşitli hareketler yaptırılırken sağlıklı beslenme ve sporun önemi anlatıldı.

Hareketli çocuklar sağlıklı nesiller’ sloganıyla yola çıkan TSM, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 2. sınıf ve anaokulu öğrencilerine yönelik ‘Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite’ konulu eğitim ve etkinlik programı organize etti.
TOKİ İlkokulu’ndaki etkinlik öğrenci ve velilerle birlikte yapıldı. Program çerçevesinde çocuklara hareketli bir yaşam tarzını benimsetmek amacıyla oyun tarzında çeşitli aktiviteler yaptırıldı.
TSM tarafından yapılan açıklamada ise, “Fiziksel aktivite her yaşta çok önemlidir. Bakanlığımızın programına bağlı olarak tüm yaş gruplarına yönelik hareketli yaşam tarzını benimsetmek amacıyla çeşitli etkinliklerimiz devam edecektir. Birçok davranışın çocukluk döneminde kazanılması nedeniyle hareketli bir yaşam tarzına çocukluktan itibaren başlanması gerekmektedir. Burada amacımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza ileride sağlıklı bir birey olmaları için saatlerce bilgisayar başında oturmalarının ve televizyon karşısında vakit geçirmelerinin yanlış bir davranış olduğunu anlatmak. Yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi gerektiğine dikkat çekmektir. Çünkü hareketsiz bir yaşam tarzının çocuklarda; Kas-iskelet sistemi bozukluklarına, Obeziteye, Kalp ve damar hastalıklarına, Göz rahatsızlıklarına, baş ağrısına, dikkat eksikliğine, anti-sosyalliğe yol açmaktadır” denildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.