DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

SAĞLIKLI AİLEDE SAĞLIKLI ÇOCUK YETİŞTİRME SEMİNERİ

Son Güncelleme :

23 Kasım 2015 - 14:57

/ kez okundu.
SAĞLIKLI AİLEDE SAĞLIKLI ÇOCUK YETİŞTİRME SEMİNERİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin kültürel faaliyetleri kapsamında Eğitimci Yazar Mine İzgi, Kıraathane sohbetlerine katılarak “Sağlıklı Ailede Sağlıklı Çocuk Yetiştirme” konulu söyleşi yaptı.

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlen Kıraathane sohbetleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş’a gelen Eğitimci Yazar Mine İzgi, Kıraathane’de okurlarıyla buluşarak “Sağlıklı Ailede Sağlıklı Çocuk Yetiştirme” konulu söyleşi yaptı.
Hayranlarıyla ve kıraathane müdavimleriyle bir araya gelen İzgi, çocuklar ve velileri arasındaki hassas noktalara değindi. Sağlıklı çocukların sağlıklı aileler tarafından yetiştirileceğini anlatan İzgi, söyleşisinde şu hususlara değindi: “Çocuğun yetiştiği ortamın sağlığı ve ruh hali çok önemlidir. Çünkü anne-baba nasıl davranır ise çocuk da öyle davranır.Örnek olarak  aile içerisinde şiddet var ise çocukta da bu şiddet eğilimleri görülüyor yani arkadaşlarına şiddet uygulamaya başlıyor. Fakat evdeki bireyler arasında saygı ve sevgi olduğunda çocukta da bunun izlerini görüyoruz.”
Uzmanlar tarafından ruh hali olması gereken düzeye getirilen çocukların, ailelerinin yanında tekrar eski bozuk ruh haline büründüğünü anlatan İzgi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bize başvuran ailelerin çocukları ile sıkı bir çalışma içerisine giriyoruz. Bu çalışma sırasında çok titiz davranıyoruz çünkü  geleceğin en büyük sermayesi olan çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. En sonunda çocuk, haliyet-i ruhiyesini yani ruh halini toparlıyor. Bununla birlikte biz çocuğu aileye geri teslim ediyoruz. Fakat bir süre sonra aile, ‘Çocuğumuzun ruh hali tekrar bozuldu’ sebebi ile bize tekrar başvuru yapıyor. Tekrar çocuk ile sıkı çalışma içerisine giriyoruz. Ruh hali düzelmiş bir şekilde aileye geri gittiğinde çocuk, tekrar bir karmaşanın içerisine giriyor, böylelikle bir kısır döngü oluşmuş oluyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Çocuk Eğitmenliği yaparken Aile Danışmanlığı da yapıyorum. Bunun yanında aile ve çocuk ile olumlu bir iletişim kurabilmek için sosyoloji bölümü okuyorum.”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da Eğitimci Yazar Mine İzgi’ye Kıraathane sohbetine katıldığı için teşekkür etti. Başkan Okay, günün anısına İzgi’ye Dulkadiroğlu el sanatlarını yansıtan bakır işleme hediye etti.

Programa, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek, Ak Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.