DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

SAĞLIK İÇİN YENİLİK

Son Güncelleme :

09 Nisan 2015 - 7:07

/ kez okundu.
SAĞLIK İÇİN YENİLİK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde 2013 yılı sonunda polikliniği ile birlikte 6 yatakla hizmet vermeye başlayan yanık ünitesinde kapasite 17 yatağa çıkarıldı. Kahramanmaraş’ta her yaştaki hastaya hizmet veren yanık ünitesinde sadece yanıklı hastalara ayrılan yataklar, yanı yıkama tankı ve 4 yataklı yoğun bakım bulunuyor.  Yanık ünitesinde 2014 yılı içerisinde 333 hastanın yattığı ve 3 bin 431 kişiye de poliklinik hizmeti verildiği belirtildi.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yanık tedavi hizmetlerinin ilin ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak hizmet vermesi için yanık tedavi ünitesinin yanık merkezine dönüştürülmesi çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda personel sayısı, fiziki şartlar, araç, gereç ve tıbbi donanımın standartlara uygun olarak düzenlendiği belirtilerek son olarak ameliyathanenin düzenlemesinin tamamlanarak bakanlıktan yanık merkezi olarak hizmet vermek için tescil beklendiği açıklandı. Yanık merkezinin faaliyete geçmesinden sonra diğer illerden de sevk almaya başlanacağı bildirildi.

KEMOTERAPİ MERKEZİNİN KAPASİTESİ 20 KOLTUĞA ÇIKARILDI

Kemoterapi merkezinin kapasitesinin artırıldığı ifade edilen açıklamada, 9 koltukla hizmet veren kemoterapi merkezinde günde 17-20 hastaya kemoterapi tedavisi uygulandığı kaydedildi. Merkezde hastaların daha konforlu, hızlı ve güvenli hizmet almalarını sağlamak için kemoterapi merkezinin taşınarak koltuk sayısının 20’ye çıkarıldığı belirtildi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNE 2 YENİ UZMAN

Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ise Çene Cerrahisi Uzmanı İle Periodontoloji Uzmanı göreve başladı.

Çene cerrahi uzmanının göreve başladığı merkezde, sık rastlanan gömülü 20 yaş dişleri, implant ile apikal rezeksiyon gibi vakalar tedavi edilebilecek ve hastalar il dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Periodontoloji uzmanının da göreve başladığı Merkezde, diş eti hastalıklarıda her tür tedavi yapılabilecek ve diş eti hastalıkları ile ilgili sevkler en aza indirilecek.

ANDIRIN İLÇE DEVLET HASTANESİNDE MAMOGRAFİ CİHAZI HİZMETE GİRDİ

Öte yandan Andırın İlçe Devlet Hastanesinde Mamografi cihazı hizmet vermeye başladı. Her yıl binlerce kadının ölmesine sebep olan meme kanserinin erken teşhisine yardımcı olan mamografi cihazı halkın hizmetine sunuldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.