DOLAR 32,5889 % 0.32
EURO 34,8302 % 0.22
GRAM ALTIN 2.515,07 % 1,23
ÇEYREK A. 4.112,14 % 1,23
BITCOIN 2.114.911 1.772
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

REKTÖR SAMİ ÖZGÜL’ÜN, 10 OCAK MESAJI

Son Güncelleme :

11 Ocak 2021 - 7:19

/ kez okundu.
REKTÖR SAMİ ÖZGÜL’ÜN, 10 OCAK MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

“BASIN, DEMOKRATİK BİR TOPLUM DÜZENİNİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDANDIR”

09/01/2021

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Basın, demokratik bir toplum düzeninin en önemli unsurlarındandır” ifadelerini kullandı.

Gazeteciliğin, yüksek sorumluluk gerektiren saygın meslek dallarından biri olduğunu belirten Rektör Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Demokratik ve şeffaf bir toplum düzeninin ayrılmaz parçalarından birisi de basındır. Kamuoyunun aydınlatılması, halkımızın doğru haberlere ulaşması ancak gazetecilerimizin fedakârca çalışmaları sayesinde mümkün olabilmektedir.

Son yıllarda iletişim kanallarının yaygınlaşması, pek çok bilginin anlık süreler içerisinde dünyanın farklı uçlarına erişmesi düşünüldüğünde, basın çalışanlarımızın önemi daha da artmıştır. Çünkü doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmak, art niyetli yönlendirmelerden uzak durmak, ancak evrensel değerlere saygılı, basın meslek ilkeleri ile hareket eden gazetecilerimiz sayesinde olabilmektedir. Bu nedenle, böylesine önemli bir görev ifa eden, sorumlulukları daha da artan basın mensuplarımıza şükranlarımı sunmak istiyorum.

Bu vesileyle ülkemizin ve kentimizin gelişimi için özveriyle görev yapan, halkın doğru bilgiye ulaşması için gece-gündüz demeden gayret gösteren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.