DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.106.632 -0.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

REKTÖR BAKAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Son Güncelleme :

22 Nisan 2023 - 20:07

/ kez okundu.
REKTÖR BAKAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ülkemizin kurucu kadrolarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Milli tarihimizin en önemli kırılma anlarından biri de hiç kuşkusuz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışıdır. Bilindiği üzere Mondros mütarekesi hükümlerince başta İstanbul olmak üzere ülkenin hemen her köşesi işgale uğramıştır. Emperyalistlerin bu haksız işgaline son vermek, Türk Milleti’ni tam bağımsızlığa kavuşturmak üzere Samsun’dan yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Paşa, Türk Milli Mücadelesini başlatmıştır. Bu doğrultuda Erzurum ve Sivas’ta gerçekleştirilen kongrelerin ardından Türk Milletini temsil edecek bir meclisin Ankara’da toplanması kararlaştırılmıştır. Çünkü milletin meşru temsil organı olan Mebusan Meclisi de işgal kuvvetleri tarafından dağıtılmış ve milletin mebuslarının büyük bir kısmı tutuklanarak Malta’ya sürgün edilmişti.

Mustafa Kemal Paşa, milli mücadelenin kazanılması için milli iradenin öneminin farkındadır. İşte TBMM, bu zor süreçte kurulmuş gerek tarihe geçecek kararlarıyla ve gerekse de Türk İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasında oynadığı tarihi rol ile “Gazi Meclis” unvanını hak etmiştir.

Aynı zamanda TBMM, kurulduğu ilk günden bu yana ülkemizde demokrasi ruhunun geliştiği en önemli mekan ve milli iradenin yegane tecelligahı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal, milletimizin yasama organı olan bu büyük meclisin açılış gününü ise yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza ve hatta tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir.

Deprem felaketi ve kaybettiğimiz vatandaşlarımızın üzüntüsüyle gönüllerimizin buruk, kalplerimizin hüzün dolu olduğu bu süreçte erişmiş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz ecdadımızı hürmetle yâd ediyorum.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.