DOLAR 32,3317 % 0.24
EURO 35,0963 % -0.12
GRAM ALTIN 2.297,14 % 0,86
ÇEYREK A. 3.755,83 % 0,86
BITCOIN 2.299.479 1.346
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Psikolog Sayesinde 10 Yıl Sonra Ailesine Kavuştu

Son Güncelleme :

26 Şubat 2016 - 16:23

/ kez okundu.
Psikolog Sayesinde 10 Yıl Sonra Ailesine Kavuştu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Pazarcık ilçesinde yaşayan Nergele ailesi, psikolojik sorunları nedeniyle 10 yıl önce 27 yaşındaki oğulları Memiş Nergele’yi Adana Kurttepe Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırdı.

HASTANEDEN KAÇTI, BİR DAHA HABER ALINAMADI

Tedavisi sürerken hastaneden ayrılan Nergele’den bir daha haber alınamadı. Üç yıl önceMersin Devlet Hastanesi önünde emniyet ekiplerince bulunan ve konuşmadığı için kimliği belirlenemeyen Nergele, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler Nergele’yi Tarsus’taki Özel Arsoy Engelli Bakım Merkezi’ne yerleştirdi.

Bakım merkezinin kurucusu Rahmi Soydan, hiç konuşmayan ve adı dahi bilinmeyen Nergele’ye nüfus cüzdanı çıkarmak için Tarsus Nüfus Müdürlüğüne başvurdu.


Gencin kimliğiyle ilgili araştırmalar sürerken, merkezde görev yapan psikolog Fırat Aşkın’ın konuştuğu Nergele, bir kağıdın üzerine “Memiş Pazarcık” yazdı.

İlk defa bir kağıda yazı yazdığı görülen Nergele’nin ailesini araştıran psikolog Aşkın, kendisinin de Pazarcıklı olması nedeniyle yakınlarına haber vererek “Memiş” isimli bir kişiyi arayan birilerinin olup olmadığını sordu. Aşkın, ulaştığı Nergele’nin ailesini Tarsus’a davet etti.

10 yıl önce kaybettikleri çocuklarını görmeye gelen aile, gözyaşları içinde Nergele’ye kavuşmanın sevincini yaşadı.

“OĞLUMUN GİYSİLERİNDEN BİR PARÇASINA BİLE RAZIYDIM”

Anne Elif Nergele, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıl önce kaybettiği oğluyla bir gün mutlaka karşılaşacağını bildiğini ve umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi.

Oğlunun geleceği düşüncesiyle evinin kapısını dahi hiç kapatmadığını anlatan Nergele, “Yıllar boyu oğlumun ölü ya da diri haberini alma umuduyla yaşadım. 10 yıl boyunca ne çektiğimizi bir Allah bir de biz biliriz. Oğlumun giysilerinden bir parçasına bile razıydım. Yeter ki onun kokusunu hissetseydim bu bana yeterdi. Şimdi çok şükür oğluma kavuştum” diye konuştu.

Ağabeyi Tevfik Nergele ise çok mutlu olduklarını, kardeşini 10 yıl sonra karşısında görünce duygulandığını anlattı.

Bakım Merkezi Sahibi Rahmi Soydan da merkezlerinde kalan Memiş Nergele’nin ailesine kavuşmasını çok istediklerini ve onun için araştırma yaptıklarını söyledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.