DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.100.855 -1.769
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Polis Bunu Yaparsa Vatandaş Ne Yapsın?

Son Güncelleme :

24 Nisan 2015 - 9:48

/ kez okundu.
Polis Bunu Yaparsa Vatandaş Ne Yapsın?
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Engellilerin hayatını zorlaştıran kaldırım işgallerini sıkça rastladığımız Kahramanmaraş sokaklarında bu sefer kaldırım işgali yapan araç, kaldırım işgallerini önlemesi ve kuralları uygulaması gereken polis aracı oldu. Hem de ek hizmet binasının tam önünde.

 

Kahramanmaraş’ta kaldırım işgallerine sıkça rastlamak mümkündür. Bu bazen bir işyerinin kaldırımda teşhir ettiği ürünle olur, bazen bir lokanta veya kafe’nin kaldırıma attığı masalarla olur. Başta engelli olmak üzere yayaların hayatını epey zorlaştıran ve kanunen yasak olan bu durumla her an karşılaşma imkanınız ne yazık ki şehrimizde mümkün olabiliyor.  Ancak en fazla kaldırım işgali yapanlar araçlar oluyor. Şehirde birçok araç sahibi aracını otopark veya uygun bir yer yerine evinin ya da işyerinin hemen önündeki kaldırımlara ve kaldırımların başlangıcında bulunan engelli rampalarının önüne park edebiliyor. Başta engelli ve yayaların hayatını ciddi anlamda zorlaştıran bu durumun yasak olmasına rağmen ihlaller devam ediyor.  Kaldırım ihlali yapan araçlar özel ve ticari olduğu kadar kamu kurumlarına ait resmi araçlarda olabiliyor.  Bu sefer ise bir polis aracı kaldırıma park ederek yasayı çiğniyor. Kahramanmaraş büyükşehir binasında emniyet müdürlüğü tarafından ek hizmet binası olarak kullanan yerin tam önündeki kaldırıma polis arabası park ederek asıl kaldırımların sahibi olan yayaların ve engellilerin kullanmasına engel olunca vatandaşta çareyi yolda yürümekte buluyor.  Bu durumu görenler ise; “Yasayı uygulaması gereken ve kaldırım işgallerini önlemesi gereken polis, hem de ek hizmet binasının önünde bunu yaparsa sade vatandaşa kim ne diyecek?”

DSC_0918 DSC_0922 DSC_0923

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.