DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

PİAZZA’DA EĞLENCE BAŞLADI

Son Güncelleme :

12 Kasım 2016 - 8:02

/ kez okundu.
PİAZZA’DA EĞLENCE BAŞLADI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin minik ziyaretçileri için düzenlediği “Otağ-Bir Kuruluş Öyküsü” etkinliği birbirinden renkli aktivitelerle başladı. Çocukları zamanda yolculuğa çıkaran etkinlik, hafta sonu boyunca Piazza AVM’de devam edecek.

Eğitici ve eğlenceli aktiviteleriyle çocuklar için de cazibe merkezi olan Piazza AVM, minik ziyaretçilerini, “Otağ-Bir Kuruluş Öyküsü” etkinliği ile yüzlerce yıl öncesine götürüyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş arifesinde bir Türkmen obasında günlük hayatın tematik olarak işlendiği etkinliğe katılan çocuklar, Türk kültüründe önemli bir yer tutan “otağ” ile tanışıyor.

Piazza AVM’de Türkmen obası şeklinde tasarlanan alanda başlayan etkinlikte çocuklar, o dönemin yaşantısına uygun kostümler giyerek kilim dokumayı, demir dövmeyi, kılıç yapımını, yün eğirmeyi ve oyun hamurlarından ekmek yapımını öğreniyor. Birbirinden öğretici aktivitelerle dolu olan etkinlik çocuklara farklı bir eğlence deneyimi yaşatıyor.“Otağ-Bir Kuruluş Öyküsü” etkinliği kapsamında Türk kültürü için vazgeçilmez olan at binmeyi ve ok atmayı da öğrenen çocuklar, çanak çömlek yapımı ve Dede Korkut masalları ile de keyifli anlar yaşıyor.

Minik ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle 11 Kasım Cuma günü başlayan etkinlik, 12 Kasım Cumartesi ve 13 Kasım Pazar günü de 13.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.