DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Pazarcıkta Şifa Kaynağı Mercimek İçin Hasat Vakti

Son Güncelleme :

29 Mayıs 2020 - 10:28

/ kez okundu.
Pazarcıkta Şifa Kaynağı Mercimek İçin Hasat Vakti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Hububattan bakliyata, endüstri ve sanayi bitkilerinden, meyve ve sebze bitkilerine kadar bir çok ürün yetişen, polikültür tarım yapılan ve mercimek yetiştiriciliğinde de önemli bir üretim potansiyeline sahip olan Pazarcık Ilçemizde; Bakanlığımızın havza bazlı destekleme modeli kapsamında ilçemizin listesinde yer alan ve kilogram başına 0.80 TL pirim desteğini hakeden mercimek için hasat günlerimiz nihayet başlamıştır.

Tarihin en eski zamanlarından beri mutfağımızın vazgeçilmez bir gıda hammaddesi olan mercimek için belkide en zengin içeriğe sahip kuru baklagil diyebiliriz.

Covid-19 salgını ile mücadelemizde başarı için kontrollü sosyal hayat ve güçlü bağışıklık sistemi prensibini benimsediğimiz bu günlerde; içerdiği besin değerleriyle insan sağlığına olumlu etkileri saymakla bitmeyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücuda enerji veren mercimek bitkisi çoğunlukla Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerimizde olmak üzere Ülkemizin bir çok bölgesinde yetişebilmesinin yanı sıra Pazarcıklı çiftçilerimiz tarafından da tercih edilmekte ve ilçemizde önemli bir üretim potansiyeline sahip bulunmaktadır. Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından yapılan takip ve kontrollerin sonucunda verim ortalamamızın geçen yıla kıyasla daha iyi durumda olduğu belirlenmiş ve üreticilerimizin bu yıl verim beklentilerinin yüksek olduğu bildirilmiştir.

Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerimiz ve tüm zorluklara rağmen üretimden vazgeçmeyen çiftçilerimiz ile birlikte mercimek sezonunu tamamlamanın ve nihayetinde hasada ulaşmanın sevincini ve haklı gururunu yaşamaktayız.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.