DOLAR 32,5882 % 0.04
EURO 34,9287 % 0.08
GRAM ALTIN 2.429,86 % -0,01
ÇEYREK A. 3.972,81 % -0,01
BITCOIN 66.324,95 -1.293
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Pazarcık’ta Aşırtmalı Aba Güreşleri Yapıldı

Son Güncelleme :

16 Ekim 2017 - 6:37

/ kez okundu.
Pazarcık’ta Aşırtmalı Aba Güreşleri Yapıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Pazarcık Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Büyükler Aşırtmalı Aba Güreşi Şampiyonası yapıldı.

Pazarcık Atatürk Parkında gerçekleşen etkinlikte Büyükler Türkiye Şampiyonası olmak üzere yıldızlar ve minikler kategorisi de turnuvada 380  sporcu mücadele etti.

Pazarcık Belediyesi ve Pazarcık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sponsorluğunda düzenlenenTürkiye Büyükler Aşırtmalı Aba Güreşi Şampiyonası hakkında açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; “Bölgemizin geleneksel Güreşi olan Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Yıldızlar Şampiyonasına Belediyemiz ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz sponsorluğunda bu yıl ilçemiz ev sahipliği yapıyor.

 

Etkinliğimiz Yıldızlar, Minikler ve Büyükler olmak üzere toplam 3 kategoride gerçekleşti.

Neden Pazarcık’ta yapılıyor? Sorusuna gelirsek

Geçmiş yıllarda ilçemize bağlı Sultanlar mahallemizde yapılan düğünlerde Aşırtmalı Aba Güreşi’ni bir etkinlik olarak yapılıyormuş. Bu vesileyle bizlerde yoğun gayretlerimiz neticesinde Pazarcık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız istişareler sonucu Türkiye Büyükler Aşırtmalı Aba Güreşi Şampiyonası’nı ilçemizde ev sahipliği yapmaya karar verdik açıklamasında bulundu.

Başkan Bozdağ yaptığı açılış konuşmasında, “ Spor insanı disipline eder, ahlak ve edep noktasında birleştirir. Her zaman için istişareyi, barışı ve kardeşliği pekiştiren bir branştır.” dedi.

Kahramanmaraş’ın Güreşin ve güreşçilerin gelişmesinde önemli merkez olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Devletimizin bize verdiği Geleneksel Spor Dallarımıza değer verme mecburiyeti hissediyoruz. Bilindiği üzere birçok ilçemizde Geleneksel Sporlarımızın festivalleri yapıldı. Bölge olarak Geleneksel Spor Dallarına katkı sunmaktayız ve sunmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan organizasyonda yapılanları hatırlatan Bozdağ konuşmasında şu ifadeleri kullandı:“Kahramanmaraş, adına yakışır bir yerdedir. Hepimiz Geleneksel değerlerimize değer vermeliyiz. Ata sporlarımızın içerisine Devlet, Millet, Bayrak sevgisi vardır. Bu değerleri birleştirdiğimizde sporcularımızın kalplerinde milli ve muhafazakar değerler vardır. Bu Al bayrağın altında bu değerleri yaşatacağız ve Bekir Bükeler, Hacı Soyer’ler, Ahmet Ak’lar, Harun Doğan’lar, Şeref Eroğlu’ların yetişeceğine inanıyorum ve teşriflerinizden dolayı Pazarcık adına teşekkür ediyorum.”

Pazarcık’ta yapılan Aşırtmalı Aba Güreşlerinde Güreş Ağası Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Güreş Ağası oldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.