DOLAR 32,5652 % 0.03
EURO 34,9221 % 0.2
GRAM ALTIN 2.425,48 % 0,09
ÇEYREK A. 3.965,66 % 0,09
BITCOIN 64.552,67 -3.341
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Pazarcık MYO’ da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme :

09 Mart 2016 - 8:58

/ kez okundu.
Pazarcık MYO’ da  8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Pazarcık Meslek Yüksek okulunda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeni ile Pazarcık Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Topluluğu Tarafından düzenlenen etkinliğe;  Pazarcık Belediye Başkan Yardımcısı Cemallettin Nadir Aras, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Tutak, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.

Pazarcık Belediye Başkan Yardımcısı Cemallettin Nadir Aras Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile kadın hakları alanında önemli mesafeler kaydedilmiştir. Ülkemizde de kadın hakları konusunda önemli reformlar gerçekleştirilmiştir. Türk kadını günümüzde bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran başarılarıyla adından söz ettirerek ülkemizin geleceği için en büyük güvence olduğunu ortaya koymuştur. Yaşanan bu güzel gelişmelere rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın hak ve özgürlükleri konusunda yaşanan sıkıntılar bilinmektedir

İnsan dediğimiz varlığın yarısını erkek oluşturuyorsa, diğer yarısını da kadın oluşturuyor. Dünyamızın yarısını oluşturan kadınların eğitimden, üretimden, iş gücünden, toplumdan, adaletten, siyasetten dışlanması, toplumun gücünün yarısını yok ekmektedir. Bu nedenle kadınlara yönelik her türlü ayrımcılık çağdışıdır. Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir, bir insanlık suçudur. Şiddetin her türlüsüyle olduğu gibi kadına yönelik şiddetle de mücadele edilmesi gerekir. Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz ki, özgüvenleri yüksek ve eğitimli kadınlarımızın her alanda sayılarının artması ülkemizi daha da ileri ve gelişmiş seviyeye taşıyacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Üniversitede düzenlenen etkinliklerde Öğrenciler Şarkılar seslendirdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.