DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÖZÜR DİLE VAKKAS KUZU!

Son Güncelleme :

29 Ocak 2021 - 11:24

/ kez okundu.
ÖZÜR DİLE VAKKAS KUZU!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kahramanmaraş Şubesinden, Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu’ya sert tepki.

Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu’nun, AKSU TV’de konuk olduğu programda; “25 Tane koyun yazmayla, teknisyenleri, veterinerleri, teknikerleri getirip birliklerin başına bela etmesinler…” sözlerine ZMO Kahramanmaraş Şubesinden sert tepki geldi.

Konuyla ilgili kamuoyu açıklaması yayımlayan, ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, “Vakkas KUZU’yu kamuoyu önünde derhal özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Başkan Dumlupınar, açıklamsında şu ifadelere yerdi: “25 Ocak 2021 tarihinde Aksu TV’de yayınlanan Toprağın Bereketi Programına konuk olan Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu’nun Zooteknist Ziraat Mühendisi meslektaşlarımıza, Veterinerlere, Teknikerlere ve Teknisyenlere yönelik kullanılan çirkin dili şiddetle reddediyoruz. Üniversite mezunlarını kinayeli bir şekilde eleştirdiğini zannettiği konuşmasından da görüldüğü üzere, meslektaşlarımızdan öğreneceği daha çok şey olduğu ortadadır.

Konuşmasından anladığımız kadarıyla, Sayın Kuzu’da tarım ürünlerinin market raflarında üretildiğini zannediyor olsa gerek. Oysa, teknolojik gelişmelerden, yem kalitesi ve rasyonlarına, yetiştiricilikten ıslahına kadar tahayyül edemeyecekleri kadar alanda bu küçümsemeye çalıştığı teknik kadroların emeği vardır.

Ziraat Mühendisleri olarak tarımın çeşitli sektörlerinde omuz omuza çalıştığımız, tekniker, teknisyen ve veteriner hekim arkadaşlarımız ile birlikte hem ülkemiz tarımı için çalışmaya devam edeceğiz hem de bu çirkin dili benimseyen zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Sayın Vakkas Kuzu’yu kamuoyu önünde derhal özür dilemeye davet ediyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.