USD49,17EUR55,10ALTIN6.638,57Istanbul18° Bulutlu1:01İMSAK'AKALAN SÜRE
Genel

*Öztunç, Ölüm Kavşağına Çözüm İstedi!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Dulkadiroğlu İlçesi Yahya Kemal Mahallesi sakinlerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesinde yaşayan vatandaşların…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
*Öztunç, Ölüm Kavşağına Çözüm İstedi!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Dulkadiroğlu İlçesi Yahya Kemal Mahallesi sakinlerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesinde yaşayan vatandaşların hayatı, rahatsızlık derecesine varan koku ve her geçen gün artan sinek yayılması nedeniyle çekilmez hale geldi. Yine Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Doğukent kavşağı Vezirhoca Bulvarının ölüme davet çıkaran mevcut hali insan hayatı bu kadar mı ucuz sorunu akla getirirken, gün içerisinde on binlerce araç ve yoğun insan trafiğine sahip bu bulvarın yetkililerce bir an önce yeniden düzenlenmesi gerektiği bölge halkı tarafından sık sık dile getirilmekte.

“DAHA KAÇ CANIN YİTİRİLMESİ BEKLENMEKTE?”

Yahya Kemal Mahallesindeki derenin iki yanına yerleştirilen beton büzler yerine daha kullanışlı ve güvenli geçitler yapılması gerektiğini vurgulayan CHP’li Ali Öztunç, Vezirhoca Bulvarına da yaya geçidi ve trafik sinyalizasyon sistemi kurulması gerektiğini belirterek, “Bu kavşağa trafik ışıkları konulması için daha kaç canın yitirilmesi beklenmektedir?” dedi.

Öztunç konuyu Meclis gündemine taşırken, hemşerileri adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan sorularına yazılı olarak cevap vermesini istedi.

Öztunç’un Önergesi Aynen Şu Şekilde:

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçemizin Yahya Kemal Mahallesi içinden geçen dere çevreye verdiği rahatsız edici koku ve sinek mahalleyi yaşanmaz hale getirmektedir. Ayrıca doğukent kavşağı vezirhoca bulvarında gün geçmiyor ki bir kaza olmasın, araçların yoğun ve hızlı bir şekilde trafik akışının olduğu bu kavşakta sıklıkla ölümlü ve ağır yaralanmalarla sonuçlanan kazalar yaşanmaktadır. Mahalle halkının trafik ışığı konulması yönündeki yoğun taleplerine ilgili kurumlar duyarsız kalmıştır.

Buna istinaden;

1- Yahya kemal Mahallesi içinden geçen derenin ıslah edilmesi yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

2- Derenin her iki yanındaki yerleşim birimlerine insanların geçiş için beton büzler konulmuştur. Bunun yerine daha kullanışlı ve güvenli geçitler yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Doğukent kavşağı vezirhoca bulvarında son iki yıl içinde kaç tane trafik kazası yaşanmıştır? Bu kazaların kaçı yaralanmayla, kaçı ölümle sonuçlanmıştır?

4- Bu kavşağa trafik ışıkları konulması için daha kaç canın yitirilmesi beklenmektedir?

Bu kavşağa, yaya geçidi ve trafik sinyalizasyon sistemini ne zaman kurmayı düşünüyorsunuz?

Yorum Yap

Benzer Haberler

AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Haberin Doğru Adresi
2025 kahramanmarasHaber.com © Tüm hakları saklıdır. Kahramanmaraş Haber