DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,32 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,53 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öztunç: Kimin, Nereye Oy Vereceğine Cumhurbaşkanı Karışamaz

Son Güncelleme :

21 Eylül 2015 - 9:56

/ kez okundu.
Öztunç: Kimin, Nereye Oy Vereceğine Cumhurbaşkanı Karışamaz
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Chp Kahramanmaraş 1’inci sıra milletvekili adayı olan RTÜK eski üyesi Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar meydanlara çıkmasının Türkiye demokrasisine büyük darbe vurduğunu ileri sürerek, “Kimin, nereye oy vereceğine Cumhurbaşkanı karışamaz” dedi.

CHP Kahramanmaraş 1’inci sıra milletvekili adayı Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül ile birlikte düzenlediği basın toplantısında seçime en çok hazır olan partinin CHP olduğunu söyledi.

AK Parti ile Türkiye’nin tahribata uğradığını ileri süren Ali Öztunç, şöyle dedi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’ye çok büyük tahribatlara oldu son yıllarda. Dış politikası çok başarısız. Düşman olmadığımız, daha doğrusu bize düşmanlık beslemeyen komşumuz kalmadı. Ekonomi deseniz sıkıntıda. Terör tekrar arttı. Düne kadar ‘Barış, barış, barış’ diyenler şimdi ne oldu da bir anda ‘Savaş’ demeye başladı. Hangi insanın canı, bir oydan daha değerlidir? İnsan canı, her şeyden değerlidir. Önemli olan insanın canıdır, insanı yaşatmaktır. Edebali’nin o sözünü odasına asan sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ‘Yaşat ki yaşasın’ sözünü uygulamıyor. Toplumu yaşatmak lazım. İnsanları yaşatmazsak, devletin bir anlamı yok. Vatandaş devlet için varsa, devlet de vatandaşı yaşatmak için vardır.”

SAYIN BAHÇELİ ‘HAYIRCI HOCA’

Ali Öztunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her şeye olumsuz yanıt verdiğini ve okullarda ‘sıfırcı hoca’ örneğini vererek ‘hayırcı hoca’ suçlamasında bulunarak, “Seçimle birlikte vatandaşlarımızın cebine ek bir yük bindirildi. Seçim masraf demektir. Buna gerek yok dendi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tüm iyi niyetiyle, birleştirici, uzlaştırıcı tavrı ile, ‘Bir koalisyon hükümeti varız’ dedi. Gerekirse MHP’nin Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye teklifte bulundu. ‘Gel sen Başbakan ol’ dedi. ‘Ama tekrar seçime gitmeyelim’ dedi. Sayın Bahçeli her şeye olduğu gibi, ona da ‘Hayır’ dedi. Maalesef Sayın Bahçeli biliyorsunuz akademisyendir, doktordur. Benim de mezun olduğum Gazi Üniversitesi’nin hocalarındandır. Okullarda biliyorsunuz sıfırcı hocalar vardır. Sayın Bahçeli de ‘hayırcı hoca.’ Her şeye ‘Hayır’ diyor. Ne denilirse. ‘Seçim yapalım’ dedi kendisi sonra seçime ‘Hayır’ dedi. Koalisyon kurulsun? ‘Hayır.’ Koalisyona dışarıdan destek ver? ‘Hayır.’ Her şeye ‘Hayır’ ve bu birilerinin ekmeğine yağ sürdü. Yeniden bir seçim kararı alındı. Biz de düştük yollara” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI TEKRAR MEYDANLARA DÜŞÜYOR

CHP’li Ali Öztunç, İstanbul Yenikapı’da dün düzenlenen ‘Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses’ mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise, ‘550 milli vekil istiyorum’ sözleri üzerinden eleştirerek, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanı dün düzenlenen mitingde yaptığı değerlendirmede ‘550 milli vekil istiyorum’ diyor. Kimin, nereye oy vereceğine Cumhurbaşkanı karışamaz. Milli iradenin nasıl tecelli edeceğine, Cumhurbaşkanı karışamaz. Cumhurbaşkanı kaçak sarayında oturacak, vatandaş gidip oy verecek. Cumhurbaşkanı tekrar meydanlara düşüyor. Cumhurbaşkanının görevi, toplumu birleştirmektir, ayrıştırmak değildir. Bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı bunu yapmadı. Ama maalesef şimdiki Cumhurbaşkanı bunu yapıyor. Bu Türkiye demokrasisine çok büyük bir darbe vuruyor. Türkiye demokrasisini sıkıntıya sokuyor. Sayın Cumhurbaşkanı böyle yaptığı için, onun eski partisinin alt kadroları da daha farklı şeyler yapıyorlar.”

Öztunç, MHP’den ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, AK Parti’den Ankara milletvekili adayı olmasını ise, komik bulduğunu kaydetti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.