DOLAR 32,4958 % 0.25
EURO 34,5776 % 0.19
GRAM ALTIN 2.497,66 % 0,58
ÇEYREK A. 4.083,68 % 0,58
BITCOIN 2.057.725 -2.07
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Özdemir: Halkın % 80-90 Oranında ‘Evet’ Denildiğini Görüyoruz

Son Güncelleme :

10 Mart 2017 - 7:36

/ kez okundu.
Özdemir: Halkın % 80-90 Oranında ‘Evet’ Denildiğini Görüyoruz
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, “Vatandaşımızı dolaştığımızda yüzde 80-90 oranında ‘evet’ denildiğini görüyoruz.” dedi.

Başkan Özdemir, İl Başkan yardımcıları ve mahalle temsilcileri ile merkez Onikişubat ilçesindeki Derepazarı bölgesinde, iş yerlerini ziyaret edip esnaf ve vatandaşla görüşerek halka oylaması çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çay ocaklarını ziyaret ederek burada vatandaşlarla sohbet eden Özdemir, vatandaşların sorularını cevaplandırıp, “hayır” oyu kullanmak isteyenlere de yeni sistemi madde madde anlatarak ikna ettiği görüldü.

İl Başkanı Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün organlarla sıkı bir saha çalışması yaparak vatandaşlarla buluştuklarını söyledi.

Halk oylaması kapsamında yaptıkları ziyaretlerdeki izlenimlerini aktaran Özdemir, “Vatandaşımızı dolaştığımızda yüzde 80-90 oranında ‘evet’ denildiğini görüyoruz. Sıkıntılarını dile getiriyor halkımız ama ülkemizin geleceği için ‘evet vermemiz gerekir’ diye söylüyor. Zaman zaman sıkıntılar olabilir ama vatandaşımız bunu ‘evet’ vermemesi için bir sıkıntı olarak görmüyor.” dedi.

Saha çalışmalarında nadiren “hayır” diyenlere rastladıklarını anlatan Özdemir, onlara da “Gerekçeniz nedir niye ‘hayır’ veriyorsunuz.” diye sorduklarında bariz önemli bir gerekçe söylenemediğini vurguladı.

“Hayır” oyuyla ilgili bir nedenleri olmamasına rağmen vatandaşlara 18 maddelik değişikliğin iyi irdelenmesi gerektiğini, onun okunduğunda bu değişikliğin mevcut sisteme göre daha yeni ve daha iyi bir sistem yani mevcudu geliştiren bir sistem olduğunu anlattıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

“Bunu anlattığımızda da artık hayır ile ilgili kafalarında hala bir direnç kalmadığını görüyorum. Bu önemli bir şey. Bu ortaya çıkarttığımız değişikliğin toplumda aslında okunduğu zaman toplumda rahatlıkla kabul gördüğünü gösterir ama bunun şartı şu, vatandaşımızı ziyaret edip bu konuda bir açıklama yapmak, anlatımda bulunmak gerekiyor. Bunu yaptığımızda daha olumlu neticeler aldığımızı gördük. Bu saha çalışmamıza kalan 38 gün boyunca yoğunlukla devam edeceğiz.”

Vatandaşlardan Hamdi Karakulak ise, “Referandumda 2 gün öncesine kadar kararsız kaldım. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde kullandığı gaf içeren kelimelerin ardından artık bundan sonra hem ‘evet’ diyeceğim hemde ‘evet’ dedirtmek için dolaşacağım.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayşe Savrul da, bir anne olarak kararının “evet” yönünde olduğunu, fikrinin de değişmeyeceğini kaydetti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.