USD49,17EUR55,10ALTIN6.623,86Istanbul19° Az bulutlu0:55GÜNEŞ'EKALAN SÜRE
Dünya

ORTADOĞUDA Kİ SAVAŞ ÇABUK BİTMEZ

Anadolu tarih boyunca mazlumların sığınağı olmuş ve Türkler bunlara sahip çıkmıştır. ister bu gelenlere mülteci, ister muhacir deyin farketmez. Arnavutlardan Uygurlara, Afganlarda İspanya Musevilerine, Turgut Özal zamanında kuzey ırak kürtlerinden,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ORTADOĞUDA Kİ SAVAŞ  ÇABUK BİTMEZ

Anadolu tarih boyunca mazlumların sığınağı olmuş ve Türkler bunlara sahip çıkmıştır. ister bu gelenlere mülteci, ister muhacir deyin farketmez.

Arnavutlardan Uygurlara, Afganlarda İspanya Musevilerine, Turgut Özal zamanında kuzey ırak kürtlerinden, şimdiki Suriyeliler denilen ve içerisinde Türkmen Arap ve kürtlerin olduğu çeşitli kavimlerden ayrıca müslüman, hristiyan, süryani gibi çeşitli dinlerden göçmenler ülkemize değişik zamanlarda göç ettiler.

Bizi bu sınırlar içerisinde tutmaya pek niyeti olmayan, birbirleri aralarında zıtlıklar olmasına rağmen konu biz olunca hemen müttefik olabilen yedi düvel var.bu korkuları belki de tarihimizden kaynaklanmaktadır. yeni ortadoğu savaşında geçici olarak başkalarına kalıcı olmak için mobil ülkeler kuracaklar.

Kurulacak bu mobil ülkeler hangi ülkelerin topraklarından oluşacak onu hep beraber göreceğiz. ancak güney sınırlarımız da bir kürt devletinin ayak sesleri gelmektedir. Çok sık değişen dış politika anlayışımız içerisinde bu konuda bizim tutumumuzu şimdiden değerlendirmek çok zor. Bizi en çok ilgilendirecek ve hayati önem taşıyan asıl soru, bu ülke kurulurken biz den toprak talep edecekler mi?


Diyelim ki; biz zincirleri kırdık ve ülkemizden toprak vermeden güney de kanton mu olur cumhuriyet mi olur muhtariyet mi olur bir devletçik kuruldu.

Bizde ülkemizden toprak kotarmak derdinde olanların da oyununu bozarız o ayrı, bu konuda gerekli donanım bilgi ve tecrübe cumhuriyetimizin iliklerinde mevcuttur.

Bu da bize tarihsel bir miras yada içgüdüdür. bu kürt devleti de bu mobil devletçiklerin ilklerinden olacaktır. ister sadece Suriye topraklarında, isterse kuzey ırak ile birleşmiş bir kürt devleti kendini mobil olmaktan kurtaracak donanıma, kültüre, birikime sahip olmadığı gibi devlet misyonu oluşturabilecek dini yada milli bir taassuba sahip olmayacaktır.

Yani bu ülkeyi kurarken deprem çantası gibi kapılarının arkasında mülteci olacakları tarihe dayalı mülteci çantalarını hazır etmeleri gerekmektedir. Bizim de, görürüz yada görmeyiz, yeni göçlere hazır olmamız gerekmektedir.

Orada kurulacak devleti kimseye mal etmezler. belki de yapılmak istenen anadolu’yu büyük bir mülteci kampına dönüştürmek istemeleridir.

Bu gerekçeler içerisinde bugün bize silah sıkanların bile sığınacağı tek bölge ülkesi yine biziz.

Saygılarımla: Cihan Ahmet Cesur

cihanahmetcesur@hotmail.com

Yorum Yap

Benzer Haberler

AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Haberin Doğru Adresi
2025 kahramanmarasHaber.com © Tüm hakları saklıdır. Kahramanmaraş Haber