DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.222,02 -1.277
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ORTADOĞUDA Kİ SAVAŞ ÇABUK BİTMEZ

Son Güncelleme :

13 Şubat 2017 - 9:50

/ kez okundu.
ORTADOĞUDA Kİ SAVAŞ  ÇABUK BİTMEZ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Anadolu tarih boyunca mazlumların sığınağı olmuş ve Türkler bunlara sahip çıkmıştır. ister bu gelenlere mülteci, ister muhacir deyin farketmez.

Arnavutlardan Uygurlara, Afganlarda İspanya Musevilerine, Turgut Özal zamanında kuzey ırak kürtlerinden, şimdiki Suriyeliler denilen ve içerisinde Türkmen Arap ve kürtlerin olduğu çeşitli kavimlerden ayrıca müslüman, hristiyan, süryani gibi çeşitli dinlerden göçmenler ülkemize değişik zamanlarda göç ettiler.

Bizi bu sınırlar içerisinde tutmaya pek niyeti olmayan, birbirleri aralarında zıtlıklar olmasına rağmen konu biz olunca hemen müttefik olabilen yedi düvel var.bu korkuları belki de tarihimizden kaynaklanmaktadır. yeni ortadoğu savaşında geçici olarak başkalarına kalıcı olmak için mobil ülkeler kuracaklar.

Kurulacak bu mobil ülkeler hangi ülkelerin topraklarından oluşacak onu hep beraber göreceğiz. ancak güney sınırlarımız da bir kürt devletinin ayak sesleri gelmektedir. Çok sık değişen dış politika anlayışımız içerisinde bu konuda bizim tutumumuzu şimdiden değerlendirmek çok zor. Bizi en çok ilgilendirecek ve hayati önem taşıyan asıl soru, bu ülke kurulurken biz den toprak talep edecekler mi?


Diyelim ki; biz zincirleri kırdık ve ülkemizden toprak vermeden güney de kanton mu olur cumhuriyet mi olur muhtariyet mi olur bir devletçik kuruldu.

Bizde ülkemizden toprak kotarmak derdinde olanların da oyununu bozarız o ayrı, bu konuda gerekli donanım bilgi ve tecrübe cumhuriyetimizin iliklerinde mevcuttur.

Bu da bize tarihsel bir miras yada içgüdüdür. bu kürt devleti de bu mobil devletçiklerin ilklerinden olacaktır. ister sadece Suriye topraklarında, isterse kuzey ırak ile birleşmiş bir kürt devleti kendini mobil olmaktan kurtaracak donanıma, kültüre, birikime sahip olmadığı gibi devlet misyonu oluşturabilecek dini yada milli bir taassuba sahip olmayacaktır.

Yani bu ülkeyi kurarken deprem çantası gibi kapılarının arkasında mülteci olacakları tarihe dayalı mülteci çantalarını hazır etmeleri gerekmektedir. Bizim de, görürüz yada görmeyiz, yeni göçlere hazır olmamız gerekmektedir.

Orada kurulacak devleti kimseye mal etmezler. belki de yapılmak istenen anadolu’yu büyük bir mülteci kampına dönüştürmek istemeleridir.

Bu gerekçeler içerisinde bugün bize silah sıkanların bile sığınacağı tek bölge ülkesi yine biziz.

Saygılarımla: Cihan Ahmet Cesur

cihanahmetcesur@hotmail.com

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.